eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
WAUKESHA, WI - NOVEMBER 21: Police and emergency personnel work on a crime scene on November 21, 2021 in Waukesha, Wisconsin. According to reports, an SUV drove through pedestrians at a holiday parade, killing at least one and injuring 20 more. (Photo by Jim Vondruska/Getty Images)
Nyitókép: Jim Vondruska/Getty Images

Terepjáró rohant karácsonyi felvonulásba Wisconsinban – videók

Nagy sebességgel hajtott a felvonulók közé, öt halálos áldozatról érkezett jelentés, 11 felnőttet és 12 gyereket szállítottak kórházba Waukeshában. Egyelőre nem tudni, terrorcselekmény történt-e.

Személyautó hajtott egy karácsonyi felvonulás résztvevői közé az Egyesült Államokban, a Wisconsin állambeli Waukesha városában, több mint húszan megsérültek, a gyanúsítottat elfogták – közölte a helyi polgármester és a rendőrség.

Dan Thompson helyi rendőrfőnök legfrissebb tájékoztatása szerint voltak halálos áldozatok is, bár azt nem pontosította, hányan haltak meg. Ugyanakkor közölte, hogy egy gyanúsítottat őrizetbe vettek.

Frissítés: az újabb jelentések szerint öt ember meghalt és több mint negyvenen megsérültek.

WAUKESHA, WI - NOVEMBER 21: Police cordon off a crime scene on November 21, 2021 in Waukesha, Wisconsin. According to reports, an SUV drove through pedestrians at a holiday parade, killing at least one and injuring 20 more. (Photo by Jim Vondruska/Getty Images)
WAUKESHA, WI - NOVEMBER 21: Police cordon off a crime scene on November 21, 2021 in Waukesha, Wisconsin. According to reports, an SUV drove through pedestrians at a holiday parade, killing at least one and injuring 20 more. (Photo by Jim Vondruska/Getty Images)

A súlyos incidens helyi idő szerint nem sokkal délután öt óra előtt történt a Milwaukee-tól 32 kilométerre nyugatra található Waukeshában.

A rendőrfőnök hangsúlyozta, hogy

egyelőre nem lehet tudni, hogy az incidens terrorcselekménynek minősül-e.

A történtek hátterét egyelőre homály fedi, így az a kérdés sem tisztázott, hogy az autót szándékosan vezették-e a tömegbe.

A tűzoltóság arról számolt be, hogy

11 felnőttet és 12 gyereket kellett kórházba szállítani.

Shawn Reilly polgármester a WITI hírtelevíziónak nyilatkozva elmondta, hogy tudomása szerint már elhárult a veszély.

A helyi rendőrség megerősítette, hogy rendőrségi művelet van folyamatban, s felszólította a lakosokat, hogy kerüljék el a belvárost.

A CBS amerikai hírtelevízió regionális adója, a Channel 58 szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy lövések is eldördültek.

A közösségi médiában megjelent felvételek szerint egy piros színű utcai terepjáró hajtott hátulról a felvonulóknak. Egy másik videón az látható, hogy a rendőrök tüzet nyitottak az útakadályon áttörő járműre.

"Ahogy az épületek között sétáltunk, (...) láttuk az utcai terepjárót áthajtani padlógázzal a felvonulás útvonalán. Aztán hangos csattanást hallottunk és az elütött emberek fülsiketítő sírását és sikolyát" – mondta Angelito Tenorio, a közeli West Allis egyik városi tanácstagja. Megerősítette, hogy az elgázoltak között gyermekek is voltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×