eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Twitter/The New Times (Rwanda)

Már fejet is kapott a rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobor

A talapzattal együtt 43 méter magas Krisztus-szobor lesz a brazíliai Encantadó új látványossága. A Rio de Janeiro fölé magasodó világhírű Megváltó Krisztus-szobor "mindössze" 38 méter magas.

A 2019 óta épülő monumentális encantadói Oltalmazó Krisztus-szoborra a héten helyezték fel a fejet. Az új szoborban lesz lift és kilátó is.

Az Oltalmazó Krisztus gigantikus szobra a Porto Alegrétől, Rio Grande do Sul állam fővárosától 145 kilométerre fekvő, 22 ezer lakosú városban épül, és a tervek szerint az év végére készül el.

A környékbeliek vallási buzgalmának fokozására és a térség idegenforgalmának fellendítésére hivatott projekt atyja Adroaldo Conzatti néhai polgármester volt, aki márciusban hunyt el koronavírus-fertőzésben. Az építkezést a Krisztus Barátai Egyesült koordinálja.

A szoborállítás átszámítva több mint 100 millió forintba kerülő költségét az egyesület szerint kizárólag adományokból fedezik, az adományozói kedve fellendítése céljából egy autót sorsolnak ki az adakozók között. A mű alkotói apa és fia, Genesio és Markus Moura szobrászok.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×