eur:
393.02
usd:
366.91
bux:
66799.54
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Infostart/Márkus Péter

Hot dog és meztelenkedés – magyar kirándulók a felébredt vulkánnál – képek, videó

Mint arról beszámoltunk, 800 év után zajlik vulkánkitörés a Reykjanes-félszigeten. Az Infostart egy Izlandon élő olvasója élménybeszámolót küldött, miután a hét végén kilátogatott a tűzhányóhoz.

A felébredt vulkán felkeresése közepesen nehéz túrát jelent, miután nincs igazán odavezető út, igaz, a számtalan érdeklődő rövid idő alatt kitaposott valamiféle ösvényt – kezdte beszámolóját olvasónk. „Nincs kijelölt turistaútvonal, de mindenki egy irányba megy, mint a hangyák.” Bár elsőre nagyon egzotikusnak tűnhet a dolog, azonban a valóságban állandóan kerülgetni kell a többi embert. Ráadásul a tapasztaltak szerint sokan indultak neki felkészületlenül a mintegy 6 órás útnak, amely során az időjárás is meglehetősen szeszélyes lehet.

A helyszínen nem volt ritka látvány, hogy az emberek hot dogot sütnek a lávaköveken, és akadtak, akik kávéskészlettel érkeztek, mintha csak otthon lennének. Mások vicces képeket készítettek, akár meztelenül is, teszi hozzá olvasónk, aki épp akkor ért a látványossághoz, amikor egy lávafolyam feléjük vette az irányt. Mint írta, a szél szerencsére a hatuk mögött fújt, ezért a mérgező gázok nem jelentettek veszélyt. Szélcsendben azonban ezek megülnek a völgyben, ezért hétfő hajnalban a hatóságok végül lezárták a környéket.

A beszámoló arra is kitért, hogy vélhetően az évek óta érintetlen természet nem nagyon „örülhetett” az emberek tömegének, és bár a mohaszőnyegen járni nagyon jó érzés, sok év kell majd neki, mire újra magához térhet, amit az emberek most kitapostak. Ráadásul, még ha nem is szándékosan, inkább az erős szélnek köszönhetően, a szemetelés nyomai is megjelentek.

A túra korábban jelzett nehézségét mutatja, hogy több ember kellet menteni kimerülés és kihűlés miatt, zárja szavait olvasónk.

A vulkánkitörésről más, ott élő magyarok is készítettek felvételeket:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×