eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A török egészségügyi minisztérium által közreadott képen Fahrettin Koca török egészségügyi minisztert (b) beoltják a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó vakcinájával Ankarában 2021. január 13-án. A török vezetés 50 millió adagot rendelt a gyengített vírusokon alapuló kínai védőoltásból, amelynek első hárommillió adagja december végén érkezett meg a 83 millió lakosú országba. Törökországban január 14-én kezdik beoltani az egészségügyi dolgozókat.
Nyitókép: MTI/EPA/Török egészségügyi minisztérium

Ahol felpörög az oltás, ott templomtól bárig minden helyre szükség lesz

Párizs és London pikáns palettát tud felmutatni, ami a tesztelések és oltások helyeit illeti.

A világvárosokban ezekben a napokban-hetekben "pörög fel" az oltás tempója, ám sok helyütt még a mennyiségi tesztelés a feladat.

Az Euronews összeállítása szerint Párizsban például egy melegbár, a Le Depot épp szombaton vedlett át tesztponttá, ha már a "hagyományos funkcióval" nem üzemelhet.

London is hasonló helyekkel büszkélkedhet; mintegy száz klub vár engedélyre ahhoz, hogy oltópont legyen. A The Cuckoo Club tulajdonosa az Euronewsnak elmondta, ha a koronavírus előbb eltűnik, az nekik is jó.

Nagy-Britannia-szerte mozik, templomok, hobbiboltok, versenypályák, stadionok is szeretnének segíteni a folyamatban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×