eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

A szenegáli hívők fittyet hánynak a koronavírusra

Tízezreket nem érdekel, hogy nagyon nagy baj lehet a szokásos, zsúfolt buszos zarándoklatukból.

A koronavírus-járvány ellenére tízezrek zarándokoltak el keddre Szenegál szent városába.

A nyugat-afrikai hagyományos muzulmán zarándoklaton ugyanakkor más esztendőkben hárommillióan is részt vesznek. Mivel Szenegál továbbra is zárva tartja határait a ragály ellen, a korábbi tömeghez képest még szerénynek is volt mondható a zarándokok idei száma, ám a város lakói így is attól tartanak, hogy felszökik a fertőzések száma. A zarándokok zsúfolt buszokon érkeztek, mivel a sofőrök csak azután vágnak neki az útnak, ha minden hely megtelik, így szó sem lehetett biztonsági távolságtartásról.

Szenegál eddig viszonylag sikeresen vészelte át a járványt, mivel a hatóságok korlátozták az utazást és maszkviseletre kötelezték a lakosságot. Az afrikai országban 15 ezer bizonyított koronavírusos fertőzést jegyeztek fel mostanáig, a ragály miatt 312-en haltak meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×