eur:
395.4
usd:
372.1
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Védőmaszkos beteget tesznek mentőautóba a New York-i Brooklyn Kórházközpontnál 2020. március 18-án. Az új koronavírus járványának súlyosbodására készülve ágyakat szabadítanak fel az amerikai nagyváros kórházaiban.
Nyitókép: MTI/AP/John Minchillo

Szorul az egészségügy New Yorkban a koronavírus terjedése miatt

A kormányzó szerint a lélegeztetőgép most olyan, mint a második világháborúban a rakéta volt - és ennek megfelelően hajlandóak fizetni azért, hogy szerezzenek.

Egy nap alatt 4500 új megbetegedést jeleztek az Egyesült Államokban - jelentette a CNN hírtelevízió a Johns Hopkins Egyetem adataira hivatkozva pénteken.

A hírtelevíziónak nyilatkozó Chad Wolf belbiztonsági miniszter közölte, hogy a kormányzat egyeztet a mexikói kormánnyal, és várhatóan részlegesen lezárják a két ország közötti határt. Kanada és az Egyesült Államok között már határzár van. Steve Mnuchin pénzügyminiszter pénteken bejelentette, hogy április 15-éről július 15-ére halasztják a személyi jövedelemadó bevallásának határidejét.

A külügyminisztérium pénteken megerősítette, hogy

érvénybe lép a külföldi amerikai külképviseleteken a vízumkiadások felfüggesztése.

A tárca egyúttal elindította azokat a chartergépeket, amelyekkel hazaszállítják a tengerentúlon rekedt amerikaiakat. Az első gépek péntek reggel indultak útnak Marokkóba - amely március 14-én zárta le határait -, és visszatérőben tíz amerikai nagyvárosban állnak meg. Mike Pompeo külügyminiszter csütörtökön adott ki közleményt, amelyben sürgette a külföldön rekedt amerikaiak hazatérését.

Donald Trump korábban azt jelentette be, hogy a Peruban és más latin-amerikai országokban várakozó amerikaiakért katonai gépeket küldenek.

New Yorkban már csúcsra járnak a kórházak, hiány van védőfelszerelésből

A vírusfertőzés által leginkább sújtott amerikai tagállam, New York kormányzója pénteken délelőtt elrendelte, hogy a nem életbevágóan fontos munkát végzőknek otthon kell maradniuk. Felkérte az orvostanhallgatókat és a már nyugdíjba vonult orvosokat és ápolónőket, hogy segítsenek a kórházakban, ahol folyamatosan növekszik az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma. "A kórházak maximálisan kapacitással működnek" - fogalmazott péntek délelőtti sajtókonferenciáján a kormányzó. Hozzáfűzte: az államnak további lélegeztetőgépekre és berendezésekre, orvosi maszkokra és más védőfelszerelésekre van szüksége, s ezért New York a gyártóknak a normálisnál magasabb árat is hajlandó fizetni. "A lélegeztetőgépek ebben a mai háborúban azt jelentik, amit a rakéták a második világháborúban" - mondta Cuomo.

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 20:19
×
×
×
×