eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az amerikai Allergiás és Fertőző Betegségek Országos Intézete (NIAID) által közreadott,  dátumozatlan elektronmikroszkópos kép a SARS-CoV-2 nevű koronavírusról, amint laboratóriumban tenyésztve a narancsárga színű kórokozó előtör a környező sejtből. A 2019-nCoV néven is ismert vírus egy fertőző humán koronavírus, amely a COVID-19-nek nevezett, tüdőgyulladásos megbetegedést okozza. A mintát egy betegtől vették az Egyesült Államokban. A COVID-19-nek elnevezett újfajta koronavírus előidézte betegség halálos áldozatainak száma 1776-ra emelkedett Kínában, a legtöbben a járvány gócpontjában, Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban hunytak el. A 2019 december közepe óta tomboló járvány fertőzöttjeinek száma 70 548-ra nőtt.
Nyitókép: MTI/AP/NIAID-RML

Koronavírus: elképesztő összegből kutatják a vakcinát

Az amerikai képviselőház 8,3 milliárd dollárt szavazott meg a koronavírus elleni küzdelemre.

A voksolás után Mike Pence amerikai alelnök, aki a vírus elleni országos intézkedéseket koordinálja, közölte: az összeget a szövetségi kormányzat és a tagállami kormányok vírusellenes intézkedéseinek kiterjesztésére fordítják.

Az alelnök azt is elmondta, hogy az összegből 3 milliárdot fordítanak a vakcina kutatására, és a tervek szerint külön egymilliárdot juttatnak kistelepüléseknek is.

A nyugati parti Kaliforniában szerdán Gavin Newsom kormányzó egészségügyi szükségállapotot hirdetett az állam egész területére, miután egy Sacramento melletti kórházban koronavírusos fertőzésben meghalt egy 71 esztendős férfi.

Az Egyesült Államokban eddig 11 halálos áldozatot követelt az új típusú koronavírus, amely Kínában jelent meg, és ott is okozta a legtöbb megbetegedést. Tíz halálos áldozat az északnyugati Washington államban volt, de a betegség átterjedt már New York államra, Nebraskára és Texasra is. Washington állam és Florida a hét végén szintén rendkívüli állapotot hirdetett.

Az Egyesült Államokban jelenleg legalább 150 betegnél diagnosztizálták az új típusú vírus okozta tüdőgyulladást.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×