INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

japán

gyújtogatás

filmstúdió

tűzvész

Szörnyű részletek a japán tűzvészről

Szörnyű részletek a japán tűzvészről

Infostart / MTI

Harmincra emelkedett azoknak az áldozatoknak a száma, akik egy kiotói filmstúdióban gyújtogatás miatt kitört tűzvészben vesztették életüket.

A korábbi hírek még 24 halálos áldozatról szóltak. Harminchat embert szállítottak kórházba. Szemtanúk beszámolói szerint a japán stúdióba egy férfi rontott be, szétlocsolt valamilyen folyadékot, majd meggyújtotta. A tűzben az elkövető is megsérült, ő is kórházban van.

A hatóságok értesülése szerint a tűz idején az épületben csaknem hetvenen tartózkodtak, ám legtöbbjüknek sikerült kimenekülnie. Hírügynökségek szemtanúkra hivatkozva arról számoltak be, hogy az épületből robbanásokat hallottak. A lángokat a tűzoltóság néhány óra alatt eloltotta.

Az NHK japán televíziós csatorna több felvételt közölt a helyszínről, ezeken sűrű füst veszi körbe a stúdiót. A csatorna értesülései szerint az elkövető egy 41 éves férfi, aki a gyújtogatás közben azt kiabálta: "Haljatok meg!" A hírt hivatalos források nem erősítették meg, a rendőrség csak annyit közölt, hogy a gyújtogató nincs kihallgatható állapotban. A helyszínen több kést is találtak.

Abe Sindzo japán miniszterelnök csütörtöki mikroblog-bejegyzésében szörnyűségnek nevezte a gyújtogatást, és részvétét fejezte ki az áldozatok családja felé. A Kyoto Animation nevű céget 1981-ben alapították, és számos, a fiatalok körében népszerű animációs film fűződik a nevéhez.

Nyitókép: Tritter
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018