eur:
393.93
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Tűzoltók locsolják a Myanmar Airlines légitársaság Embraer 190-LR típusú gépét, amelyet pilótája a futómű meghibásodása miatt az első kerekek nélkül tett le a mandalayi repülőtéren 2019. május 12-én. A gépen utazó 89 ember közül senki sem sérült meg.
Nyitókép: MTI/AP/Aung Thura

Végigszántotta az orrával a kifutópályát egy repülő - videó

A futómű meghibásodása miatt az első kerekek nélkül tette le a gépét egy mianmari pilóta.

Ahogy azt az Infostart is megírta, kiengedett orrfutómű nélkül szállt le egy repülőgép Mianmarban. A gépen összesen 89 ember utazott - senki sem sérült meg és a repülő sem szenvedett nagyobb sérüléseket. Ez volt a második légiközlekedési incidens egy hét alatt az egykori Burmában.

A pilóta, Miat Moe Aung kapitány többször is megkísérelte kiengedni az orrfutóművet, először számítógéppel, majd kézi üzemmódban. Kétszer átrepült a repülőtér felett, hogy ellenőrizzék, sikerült-e kiereszteni a futóművet, majd az előírásoknak megfelelően elégette az üzemanyagot, hogy kisebb legyen a gép súlya. Ezután a hátsó kerekekre tette le a gépet, mielőtt az orrát leengedte, anélkül, hogy bárki megsérült volna a gépen. Az incidens ügyében vizsgálatot indítottak.

Szerdán a Biman Bangladesh légitársaság utasszállító kisrepülőgépe leszállás közben letért a leszállópályáról és három részre tört a ranguni nemzetközi repülőtéren, legalább 17 ember megsérült.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×