eur:
392.16
usd:
366.49
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Fel van adva a lecke Donald Trumpnak

Fel van adva a lecke Donald Trumpnak

Nehezen szigorítható tovább a bevándorlás az Egyesült Államokban, hiszen aki állandó tartózkodási engedélyt kap, az szigorú nemzetbiztonsági ellenőrzésen esik át, aki pedig illegálisan tartózkodik az országban, nehezen kerül a hatóságok látókörébe - jelentette ki a Külügyi és Külgazdasági Intézet stratégiai igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Ugrósdy Márton a keddi, nyolc ember halálát követelő New York-i gázolásos merénylettel összefüggésben beszélt erről, amelyet egy, a vízumlottó keretében az Egyesült Államokban letelepedett, üzbég származású férfi követett el.

Az Amerika-szakértő elmondta, az ellenőrzés ma is szigorú; aki vízumköteles országból utazna az Egyesült Államokba, annak egy interjún kell átesnie és egy kockázatos ország polgára esetében még szigorúbb az átvilágítás.

Akit például a vízumlottó keretében végleg beengednek, az nemzetbiztonsági ellenőrzésen is átesik, vagyis viszonylag nehéz a rendszert kijátszani - tette hozzá.

Megjegyezte, ha valakit ártó szándékkal akarnak bejuttatni az Egyesült Államokba, akkor nem a vízumlottó a megfelelő eszköz, hiszen semmi nem garantálja, hogy nyer. Sokkal egyszerűbb megoldás az, ha valaki törvényesen sima vízumot szerez és a 90 napos tartózkodás után egyszerűen nem tér haza. Sok millióan élnek így Amerikában - közölte a szakértő.

Kitért arra, hogy a politikai küzdelem része is a bevándorlás kérdése: Trump elnök és a republikánusok a szigorítás pártján állnak, a demokraták pedig megengedőbbek.

Eközben Amerikának szüksége van elsősorban a képzett munkaerő bevándorlására - mondta Ugrósdy Márton.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×