Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rövidesen újraindulnak az egyiptomi orosz légijáratok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rövidesen újraindítják az egyiptomi orosz légi járatokat. Ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök mondta Abdel-Fattah esz-Szíszi egyiptomi államfőnek csütörtöki telefonbeszélgetésükön - tudatta közleményben Szíszi hivatala. "Putyin elnök kijelentette, hogy Oroszországnak az igen közeli jövőben szándékában áll újraindítani a Moszkva és Kairó közötti járatokat" - áll a közleményben.

Egyelőre pontosan nem tudni, mikor indulnak újra a járatok.

Makszim Szokolov orosz közlekedési miniszter Moszkvában kijelentette: az egyiptomi légiközlekedési hatóságok készek fogadni az orosz szakembereket, hogy felülvizsgálják a hurgadai és sarm-es-sejki repülőterek biztonságát, bár a hivatalos meghívó még nem érkezett meg.

Az Oroszországból Egyiptomba közlekedő gépeket azután állították le, hogy 2015 októberében a Sínai-félsziget fölött felrobbantottak egy orosz utasszállítót. A merénylet elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

A Metrojet orosz légitársaság Airbus A321 típusú gépek Sarm-es-Sejk vörös-tengeri üdülőhelyről indult Szentpétervárra hazatérő orosz turistákkal. A merényletben mind a gépen utazó 224 ember meghalt.

Oroszország és több nyugati kormány szerint a pokolgépet indulás előtt csempészték a gépre, Szíszi később közölte, hogy terrorcselekmény történt.