Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szöul szerint Észak-Korea vegyi és biológiai fegyverekkel gyakorlatozik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az észak-koreai hadsereg vegyi és biológiai fegyverekkel gyakorlatozik a szokásos téli manőverek keretében - jelentette a dél-koreai hírszerzés.

A múlt év vége óta Kim Dzsong Un rendszere több mint tíz alkalommal hajtott végre gyakorlatot ilyen fegyverekkel, amelyek reális veszélyt jelentenek a déli szomszéd számára - mondta a Csoszun című lapnak egy ügynök.

A szöuli védelmi minisztérium egy illetékese azt mondta ugyanennek az újságnak, hogy az észak-koreai gyakorlatokon Dél-Korea megtámadását szimulálják.

A nemzetközi közösség meg vagy győződve arról, hogy Phenjan vegyi és biológiai hadviselési programot folytat. A Nemzetközi Válságcsoport (ICG) nevű szervezet 2099-ben közzétett becslése szerint Észak-Koreában 2000-2500 tonna vegyi fegyverkészlet van, benne mustárgáz, szarin és más ideggázok. Egy évvel később a dél-koreai kormány hasonló adatokról adott hírt.

A szélsőséges kommunista országban kifejlesztett biológiai fegyverek között feltehetőleg anthrax, himlő és pestis kórokozói vannak a dél-koreai védelmi minisztérium úgynevezett Fehér Könyve szerint.

A Dél-Koreában állomásozó amerikai légierő a múlt héten közölte, hogy katonáit ellátta maszkokkal és más védőfelszereléssel a vegyi és biológiai fegyverek ellen.