eur:
382.01
usd:
354.21
bux:
58424.86
2023. december 8. péntek Mária
Fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Újabb szereplő a vajháborúban, örülhetnek a vásárlók

Az Aldi és a Lidl után a Penny is csökkenti egyes vajtermékek árát.

Ahogy arról az Infostraton beszámoltunk két nagy élelmiszerdiszkont is csökkentette egy es vajtermékek árát. Most a Penny is csatlakozott hozzájuk, írja a 24.hu. Egy import termék 25 százalékkal lett olcsóbb, a többi 20 százalékkal.

A lap emlékeztet arra, hogy a KSH adatai alapján a vaj ára 2021. januárhoz képest 2022. decemberre majdnem két és félszeresére emelkedett átlagban – konkrétabban a 100 grammos, 80 százalékos zsírtartalmú vaj ára 332 forintról 797 forintra hízott. A 20–25 százalékos árcsökkentés tehát azt jelenti, hogy a szóban forgó termékek ára visszamegy nagyjából a tavaly szeptemberi szintre.

Arról már nem is beszélve, hogy a vaj súlya egyébként nem túl jelentős a KSH adatai szerint a magyar háztartások fogyasztásán belül.

Azt mai tapasztaltunk alapján írjuk, hogy az Aldi egyik fővárosi üzletében egy meghirdetett olcsó vajat pénteken délben nem lehetett kapni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Radó Péter: Sokkolóak a friss PISA-eredmények, Európa hozzánk romlott

Radó Péter: Sokkolóak a friss PISA-eredmények, Európa hozzánk romlott

Az OECD 2022-es PISA vizsgálata, amely háromévente – most kivételesen négy év után – a 15 évesek alapvető szövegértési, matematikai és természettudományi kompetenciáit (alkalmazható tudását) méri, kivételesen nem a magyar közoktatás eredményei miatt válthat ki megdöbbenést. Európa korábban a világ élvonalába tartozó közoktatási rendszerei ugyanis rettenetes, a PISA-mérések történetében példátlan mértékű teljesítményzuhanást produkáltak. Már nemcsak Magyarország hosszú távú versenyképessége miatt aggódhatunk, de egész Európáért is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×