eur:
394.66
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Újabb szereplő a vajháborúban, örülhetnek a vásárlók

Az Aldi és a Lidl után a Penny is csökkenti egyes vajtermékek árát.

Ahogy arról az Infostraton beszámoltunk két nagy élelmiszerdiszkont is csökkentette egy es vajtermékek árát. Most a Penny is csatlakozott hozzájuk, írja a 24.hu. Egy import termék 25 százalékkal lett olcsóbb, a többi 20 százalékkal.

A lap emlékeztet arra, hogy a KSH adatai alapján a vaj ára 2021. januárhoz képest 2022. decemberre majdnem két és félszeresére emelkedett átlagban – konkrétabban a 100 grammos, 80 százalékos zsírtartalmú vaj ára 332 forintról 797 forintra hízott. A 20–25 százalékos árcsökkentés tehát azt jelenti, hogy a szóban forgó termékek ára visszamegy nagyjából a tavaly szeptemberi szintre.

Arról már nem is beszélve, hogy a vaj súlya egyébként nem túl jelentős a KSH adatai szerint a magyar háztartások fogyasztásán belül.

Azt mai tapasztaltunk alapján írjuk, hogy az Aldi egyik fővárosi üzletében egy meghirdetett olcsó vajat pénteken délben nem lehetett kapni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában vegyes, Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma a magyar bérstatisztikákat is megismerjük a KSH jóvoltából, illetve demográfiai statisztikákat is közzétesz a hivatal. A szálláshelyek forgalmát is ismerteti a szervezet. Érkeznek az amerikai folyamatban levő lakáseladások, de ennél fontosabb, hogy az USA-ban az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×