eur:
393.12
usd:
367.01
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Microsoft

Újabb 28 ezer embert érint a techóriások kirúgási hulláma

A Microsoft 10 ezer, az Amazon 18 ezer emberrel bont szerződést.

A bevételek lassabb növekedésére számítva bocsát el az első negyedévben 10 ezer embert a Windowst is gyártó Microsoft. Az elmúlt hetekben az Alphabet, az Amazon és a Salesforce is leépítéseket jelentett be.

A közelmúltban a felhőalapú számítástechnikai és együttműködési szolgáltatások iránti kereslet megnőtt, mivel a vállalatok, kormányzati szervek és iskolák távmunkára ösztönözték a munkavállalókat, a cégek technológiára szánt kerete azonban megcsappant - írja a CNBC.

A Microsoft már júliusban közölte, hogy elbocsátások érintik majd a céget.

Kezdetben az alkalmazottak 1 százalékáról beszéltek, októberben pedig megerősítették, hogy kevesebb mint ezer embernek mondanak majd fel.

A tízezres szám ehhez képest meglepő.

Satya Nadella vezérigazgató friss tájékoztatása szerint a leépítések a dolgozók kevesebb mint 5 százalékát érintik, van, aki már ezen a héten megtudhatja, hogy elbocsátják. Azok az amerikai alkalmazottak, akik jogosultak a juttatásokra, a piacinál magasabb végkielégítést, egészségügyi ellátást és hat hónapos részvényjuttatást kapnak. Felmondási idejük 60 napos lesz.

A vállalat már 2014-ben és 2017-ben is tömegeket bocsátott el.

Az Amazon mindeközben 28 éves történelmének legnagyobb felmondási hullámát eszkalálja tovább: a pandémia alatt tömegeket vettek fel, most azonban 18 ezer embert bocsátanak el. A cég befagyasztotta a munkaerő-felvételt, lassította a raktárbővítéseket és leállított néhány kísérleti projektet, köztük a távegészségügyi szolgáltatást és egy videótelefonálásra is alkalmas projektort gyerekek részére.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×