eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szeged, 2020. október 4. A Tisza felett átívelő Belvárosi híd, a háttérben a Fogadalmi templom tornyai. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Nyitókép: MTVA/Molnár-Bernáth László

Óvodákat és bölcsiket is bezárhatnak Szegeden az energiaválság miatt

Pénteken dől el Szegeden, hogy mely intézményeket zárnak be az energiaválság miatt a városban. Nyilvános vécékről is szó van.

Az óvodásokat, a bölcsődéket, de még a nyilvános vécéket is bezárhatják Szegeden. Legalábbis ilyen előterjesztést tesz a kormánypárti Délmagyar értesülése szerint Kovács Tamás. A gazdasági alpolgármester rendelettervezetéről pénteken, rendkívüli közgyűlésen döntenek a helyi képviselők.

A 23 oldalas dokumentum komoly megszorításokat tartalmaz. A kulturális intézmények közül sok más mellett

  • a Nagyszínház,
  • a REÖK,
  • a Móra Ferenc Múzeum, de még
  • a Korzó Zeneház

is zárva lesz 2023. január 1-től március 3-ig.

Bezárják a Szegedi Sport és Fürdők Kft. épületeit is már december 19-től. Az Anna Fürdő gyógyászati részlege kivétel. A fűtési szezonban nem lesznek nyitva a nyilvános vécék is.

A tervek szerint hétfőnként zárva lesz a Mars téri piac is. A bölcsődék és az óvodák nyitvatartási idejét is „racionalizálják.” Január és március eleje között becsukják a Sás utcai óvodát, a Napsugár és a Honfoglalás utcaival együtt. A gyerekeket máshová kell majd vinni. Négy idősklub is hasonló sorsra jut, de néhány háziorvos költöztetése is szóba került, de ezen állítólag még gondolkozik a gazdasági alpolgármester.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×