eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
GRUENHEIDE, GERMANY - MARCH 22: Tesla CEO Elon Musk contemplates during the official opening of the new Tesla electric car manufacturing plant on March 22, 2022 near Gruenheide, Germany. The new plant, officially called the Gigafactory Berlin-Brandenburg, is producing the Model Y as well as electric car batteries. (Photo by Christian Marquardt - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Christian Marquardt - Pool/Getty Images

6,9 milliárd dollárnyi Tesla-részvénytől vált meg Elon Musk

Csak hogy elég forrás álljon a rendelkezésére a Twitter felvásárlásával kapcsolatos jogi vitában elszenvedett vereség esetére.

Musk az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC) kedden benyújtott bejelentése szerint 6,9 milliárd dollár értékben adott el Tesla-részvényt. Ez volt az eddigi legnagyobb részvényeladása a vállalatban.

„Abban a (remélhetőleg valószínűtlen) esetben, ha a bíróság rákényszeríti a Twitter-üzlet véghezvitelére, és néhány befektető partner kiszállna, fontos, hogy elkerüljük a Tesla-részvények vészeladását” – írta a milliárdos Twitter üzenetében.

Musk jogi vitába keveredett a Twitter üzenetküldő szolgáltatással, mert vissza akar lépni a 44 milliárd dolláron tett felvásárlási ajánlatától. Musk szerint ugyanis a Twitter valótlan információkat szolgáltatott a platformot használó hamis fiókok számáról. Álláspontja szerint a Twitter azzal is megszegte az akvizíciós megállapodást, hogy nem biztosította a számok ellenőrzésének technikai feltételeit.

A tárgyalást október közepére tűzték ki Delaware állam egyik bíróságán. Musk szándéka szerint vissza vásárolja az eladott Tesla-részvényeket, ha a bírósági döntés nem kötelezi a Twitter akvizíciójának lezárására. Arra a Twitteren feltett kérdésére ugyanis, hogy ezután leáll-e a Tesla-részvények eladásával, és újra vásárol-e, szűkszavúan „igen”-nel válaszolt.

Elon Musk 54,20 dolláros részvényárfolyamon tette meg kivásárlási ajánlatát a Twitterre és befektető partnereket is toborzott az üzlet finanszírozásához. A Twitter részvénye kedden 42,83 dolláron zárt az amerikai tőzsdén. Szerdán európai idő szerint a déli órákban a tőzsdén kívüli forgalomban 44,56 dolláron állt a papír jegyzése.

A Tesla részvénye kedden 850,00 dolláron zárt, a tőzsdén kívüli forgalomban pedig 866,22 dolláron állt a jegyzés európai idő szerint dél körül.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×