eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszél az OTP Agrár Gálán a fővárosi Várkert Bazárban 2019. február 4-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

„Észszerű” ajánlat esetén az OTP kivonulhat Oroszországból

Ha gazdaságilag észszerű ajánlatot kapna az OTP, akkor azonnal kivonulna Oroszországból – mondta a pénzintézet elnök-vezérigazgatója az OTP éves közgyűlése után. Az InfoRádió elsőként a 2021-es eredményekről kérdezte Csányi Sándort.

Csányi Sándor elmondása alapján rekordév áll az OTP mögött, ami a tavalyi évben közel 500 milliárd forint tőzsdei eredményt ért el. Minden országban növelni tudták a teljesítő hitelállományt, ahogyan a profitot és a piaci részesedést is, ami tendencia az idei év első két hónapjában is folytatódott – emelte ki az elnök-vezérigazgató hozzátéve, hogy az idei év még ennél is jobb lehetett volna, de a háború ezt a folyamatot megakasztotta Ukrajnában, illetve Oroszországban.

A háborús helyzettel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy ukrán kollégáik „egészen elképesztő” lojalitásról tettetek tanúbizonyságot a bank, az ügyfelek és az ország irányába, hiszen a több mint 80 fiókból 60-65 most is folyamatosan üzemel, míg a fennmaradók attól függően, hogy épp milyen a helyzet. Eközben az ATM-ek, az internet- és mobilbank, valamint a call center is száz százalékban üzemel – tette hozzá Csányi Sándor jelezve, hogy az ukrán jegybank engedélyével sikerült a teljes operációt, adatbázisukat egy felhőbe telepíteni, még biztonságosabbá téve a működést. Összességében tehát a bank működése zavartalan Ukrajnában.

Ami Oroszországot illeti, kiemelte: az OTP alapelve, hogy minden szankciós előírást betart, és bár a magyar pénzintézet Oroszországban nincs szankciók alatt, kivonultak az állami vállatokkal kapcsolatos finanszírozásból, miközben csökkentik a vállalati hiteleket és elsősorban már a fogyasztási hitelekre összpontosítanak.

„Minden szabályt betartva, egyelőre fékezett habzással működünk”

– fogalmazott az OTP elnök-vezérigazgatója. Arra a kérdésre, hogy felmerült-e, hogy kivonuljanak Oroszországból, Csányi Sándor úgy válaszolt: egyrészt állandó nyomás alatt állnak e tekintetben az ukrán részről, másrészt az üzleti környezet a következő években nem feltétlenül lesz jó Oroszországban. Tehát, ha kapnának egy gazdaságilag észszerű ajánlatot, akkor megfontolnánk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×