eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszeripari vállalat expedíciós épületének részlete a vállalat emblémájával, a főváros X. kerületében, a Gyömrői úton. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faluldi Imre

Évi 90 millió dollárt remél új fogamzásgátló tapaszától a Richter

Bogsch Erik, a vállalat elnöke részleteket is elárult az InfoRádióban a gigantikus fogamzásgátló-üzletről, Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő pedig arról beszélt, hogy tolja tovább a Richter szekerét a nőgyógyászati portfólió színesítése.

Eszközvásárlási szerződést kötött a Richter Gedeon Nyrt. a Johnson and Johnson kizárólagos tulajdonú, nőgyógyászati termékeket forgalmazó leányvállalatával, a Janssennel az Evra márkanevű, folyamatos felszívódású fogamzásgátló tapasza megszerzésére és értékesítésre az Egyesült Államokon kívüli piacokra.

A megállapodás tovább erősíti a Richternek a nőgyógyászat területén betöltött globális szerepét, és stratégiai előrelépést is jelent a társaságnak – mondta az InfoRádiónak a Richter elnöke, Bogsch Erik, és hozzátette, a portfóliójuk most egy olyan fogamzásgátló tapasszal bővült, amelynek az az előnye, hogy a felszívódása folyamatos, nem fordulhat elő olyan, probléma, hogy valaki például elfelejti bevenni a tablettát. Emiatt elsősorban a fiatalok körében népszerű, és más cégnek ilyen készítménye nincs.

"263,5 millió dollár a vételár, ezt négy-hat héten belül fogjuk kifizetni" – közölte az elnök. A tapasszal az Egyesült Államokon kívül kereskedhet a Richter, így

kizárólagos árusító lehetnek az Európai Unió területén, elsősorban Olaszországban, Spanyolországban és Lengyelországban, de még Mexikóban és Brazíliában is,

ezekben az országokban ráadásul a Richternek már létező értékesítési hálózata is van.

A termékkel kapcsolatos kalkulált árbevétel éves szinten 80 millió dollár körüli, de Bogsch Erik reméli, hogy a közeljövőben emelkedni fog, a 90 millió dolláros éves bevétel a cél.

A tapasz a régió minden országában törzskönyvezett, kivéve Magyarországon, ezért most elindítják az engedélyeztetési folyamatot, nagyjából egy évet még várni kell rá, utána itthon is forgalomba kerülhet.

A Richter bevételének jelenleg nagyjából a harmadát adják a nőgyógyászati termékek, de további erősítést terveznek ezen a vonalon, és a társaság 2030-ra a jelenlegi csaknem 500 millióról 750 millió euróra növelné éves árbevételét.

Most lett teljes a nőgyógyászati portfolió

Mint az InfoRádióban Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő nyomatékosította, a 80 milliárd forintos vásárlás a Richter történetének eddigi legnagyobb akvizíciója.

"A Richter jelenlegi helyzetében nem túl nagy falat ez a vétel, pár évvel ezelőtt még az lett volna, de a cariprazine, a Richter originális terméke olyan jó bevételeket hoz – csak Amerikából az egymilliárd dollár 17-18 százaléka licencdíj formájában a Richterhez kerül –, hogy gyakorlatilag alig több mint egy évi jogdíjból ki tudja fizetni az összeget" – ecsetelte Korányi G. Tamás.

A nőgyógyászati piacon tovább erősíti a pozícióját a Richter. Folyamatosan állítja elő a tapaszt, függetlenül attól, hogy a forgalmazási engedélyek átírása több hónapos, akár egyéves folyamat is lehet, de ezalatt a szer piaci jelenléte biztosított, és mivel a Richternek az Egyesült Államokon kívül is jelentős értékesítései hálózata van, olyan országokban is megjelenhet a tapasz, ahol eddig nem volt.

"A Richter ebből jelentős bevételre tehet szert, hogy mekkorát, azt még nem tudni"

– mondta Korányi G. Tamás.

A termék elsősorban fiatalkorúaknál népszerű, hisz nem kell tablettáról gondoskodni, azt váltja ki. Egy héten egyszer kell feltenni, egy hónapban háromszor kell használni, 99 százalékos védettséget biztosít. Mellékhatása jóval kevesebb, mint a tablettának. A Richter nőgyógyászati, fogamzásgátló palettája ezzel teljes lett, eddig orális fogamzásgátlót, méhen belüli eszközöket állított elő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×