eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin
Termékek házhozszállításához használt teherautók sorakoznak a vasárnap zárva tartó bécsi úti Tesco áruháznál Budapesten 2015. március 22-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Egyre több áruházláncnál lépnek a pánikvásárlás ellen

Mennyiségi limitet vezet be egyes termékekre a Spar is az online vásárlásoknál, a Tesco kedden lépett, az Auchan hétfő óta átmenetileg már fogad online rendelést.

Továbbra is hatalmas rendelésállománnyal küzdenek a kiszállítást is vállaló kiskereskedelmi láncok, ezért a szolgáltatás fenntartása, illetve az áruhiány megelőzése érdekében egyre másra jelentik be a mennyiségi korlátozásokat is - írta a Napi.hu. Legutóbb a Spar jelentette be, hogy

A kimért, előre csomagolt termékekből egy-egy megrendelésnél maximum 5 kilót lehet rendelni, a darabban értékesített termékekből legfeljebb 10-et lehet kérni.

A sparos rendeléseket a többi online bolt gyakorlatához hasonlóan előre kell kifizetni, helyszíni fizetés jelenleg nem lehetséges.

Az Auchan hétfőn közölte, hogy egyelőre bizonytalan ideig nem fogad több rendelést, ekkor legkorábban is április 6-ra volt kérhető kiszállítás.

A Tescónál pedig már összsúly és darabszámkorlátozás is életbe lép március 30-tól. Utóbbinál összesen legfeljebb 80 kilogramm árut szállítanak házhoz. Emellett közölték azt is, hogy az eddig egységesen termékenként 12 darab, vagy csomag helyett az alapvető élelmiszereknél termékenként eltérő mennyiségi korlátozásokat vezetnek be. Ugyanakkor azok számára, akik március 14-e előtt adtak le rendelést, annak igyekeznek összeállítani az eredeti kérés alapján a csomagot, bár elképzelhető, hogy az egyes termékeknél kialakult hiány miatt ezt nem minden esetben tudják megoldani.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×