eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A lottósorsolás, a Szerencse szombat című műsor élő adása előtt próbagolyókkal ellenőrzi Bara Viktória sorsolási asszisztens a kosár működését a Pólus Centerben lévő Fortuna stúdióban 2012. december 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ötöslottó: lehetek én az egyetlen?

Minden idők legmagasabb nyereményére vágynak a magyarok.

Az eddigi legnagyobb összegre, 5,252 milliárd forintra hízott az Ötöslottó nyereménye, miután 34 héten keresztül halmozódott a nyereményalap, ez pedig lassan az egész ország fantáziáját megmozgatja. Ezt a Szerencsejáték Zrt. számai is alátámasztják:

a múlt héten ugyanis a szokásos heti 3,3 millió alapjátékhoz képest 5,7 millió alapjátékot küldtek be a meggazdagodni vágyó magyarok

- írta a Világgazdaság.

Az Ötöslottó klasszikus számsorsjáték, tehát főnyereménye a játékosok által megvett alapjátékok számától is függ. Így történhetett meg az, hogy míg a korábbi legmagasabb, 5,092 milliárdos nyeremény 37 hetes halmozódás után, addig a mostani rekord mindössze 34 hét után dőlt meg. Persze azt sem árt figyelembe venni, hogy a két rekordösszeg közt eltelt időben a Szerencsejáték Zrt. emelte az alapjátékok ára - így most 300 forintjával halmozódik a szétosztható összeg - mellett azt is, a nyereményalap mekkora részét fizetik ki például a négytalálatosakra.

A nemzeti lottótársaság társadalmi felelősségvállalása jegyében kiemelt hangsúlyt fektet a játékfüggőség kutatására, megelőzésére és – különböző hazai szakmai szervezetekkel együttműködve – kezelésére egyaránt. Éppen ezért a mostani kiemelt halmozódási időszak alatt is felhívja a játékosok figyelmét a felelős játék fontosságára, annak érdekében, hogy „a játék valóban játék maradjon”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×