eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Csabagyöngye szőlő a Balaton Agrár Zrt. területén a Somogy megyei Ordacsehi határában 2019. augusztus 12-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Borkonferencia az innovációról

Új arculattal, de változatlan célokkal, és rendkívül izgalmas tematikával jön március 6-án a Prónay Bence és Rókusfalvy Pál társszervezésében megvalósuló Borkonferencia. A rendezvény fő témája az „Innováció 2020”.

A Borkonferencia a bor, jog és marketing területén keresi az előremutató válaszokat, hatékony szócsöve, érdekérvényesítő fóruma kíván lenni a magyar borért dolgozó szőlészeknek, borászoknak, szakmai szervezeteknek, kormányzati szereplőknek.

Korunkban rendkívüli módon felgyorsult a technológia fejlődés minden területen; egyik napról a másikra épülnek be szervesen az életünkbe korábban soha nem látott fejlesztések, új digitális megoldások. Ezek a folyamatok a szőlészet, borászat és nyilvánvalóan a jog és marketing területén is működnek, és életbevágóan fontos, hogy ez az ágazat is a megfelelő, hosszú távon is jól működő megoldásokat válassza, jó válaszokat adjon a jelen kérdéseire, hogy hatékonyan használhassa ki korunk végtelennek tűnő lehetőségeit. Ezért is választották a szervezők az idei konferencia alcímének az „Innováció 2020” témakörét. A szervezők igyekeznek az ágazat legkülönbözőbb területein keresni ezeket a válaszokat.

A legizgalmasabb előadások:

  • Tomor Tamás, a Debreceni Egyetem igazgatója és tudományos főmunkatársa Távérzékelési módszerek és eszközök a szőlészetben címmel az ágazat szemszögéből betekintést enged a drónok, repülők és műholdak világába.
  • A Sepp Moser Birtok tulajdonosa, Nikolaus Moser a saját tapasztalatai alapján az innováció és a hagyományos alapok kapcsolatát fejtegeti majd.
  • A Csányi Pincészetben többszáz hektáron megvalósuló magyar példát a precíziós gazdálkodásra - önvezető traktorokkal, legnagyobb hatékonyságot célzó szoftverekkel - Nagy Roland szőlész mutatja be.
  • Oláh István, a D-Tag operatív igazgatój az új generációs piackutatásról, a közösségi médiaelemzésben rejlő lehetőségekről ad elő.
  • Kiss Edina, a Viventions cég magyar menedzser a borok zárásának területén tapasztalható innovatív fejlesztésekről beszél.

A konferencia hagyományos kerekasztal-beszélgetésére ezúttal Bárczi-Elek Ágnest, Harmath Csabát, Unger Zsoltot és Wolf Andrást hívták meg.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×