INFORÁDIÓ 
2019. június 26. szerda
János, Pál

bux

bét

végh richárd

Budapest, 2017. március 31. A Budapesti Értéktőzsde épületrésze a főváros V. kerületében, a Szabadság téri Bank Centerben.  MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Kimagaslóan teljesít a BUX évek óta

InfoRádió

2015 óta a világ egyik legjobb teljesítményét nyújtja a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX - közölte a börze elnök-vezérigazgatója. Végh Richárd annak apropóján nyilatkozott az InfoRádiónak, hogy kiegészített V4-es konferenciát rendeztek, ahol a visegrádi országok tőzsdei vezetői hangolták össze a közös szakmai munkát.

Hat ország tőzsdei vezetői vannak most Budapesten, csütörtökön tartottak zárt körű tanácskozást.

"Rendszeresen találkozunk a közép-európai tőzsdei vezetőkkel, közös ügyekben egyeztetünk, akár a térségi kérdésekben is, kialakítunk közös álláspontot, hogy az érdekvédelmünket minél jobban meg tudjuk valósítani. Ezt követően van egy publikus konferencia, ahol részben a tőzsdei vezetők beszélnek, illetve az első előadást most Nagy Márton, az MNB alelnöke tartotta, aki kifejezetten a kötvénypiaci újdonságokról beszélt" - mondta el az InfoRádióban Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

Most az úgynevezett road-show-kat egyeztették, ahol az egyes országokban a külföldi befektetők számára válnak megismerhetővé a tőzsdén jelen lévő cégek, és ismerkedés is zajlik, és makrogazdasági szereplők is részt vesznek ezeken a találkozókon.

A napokban jól prosperált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, csúcsot döntött a BUX - ezzel kapcsolatban Végh Richárd elmondta,

az index az utóbbi években valóban felülteljesít, 2015 óta a világon az egyik legjobban teljesítő a budapesti.

"Ennek van egy makrogazdasági háttere, az ország makromutatói nagyon jók, a gazdasági növekedés üteme Európán belül az egyik legjobb, és ezzel párhuzamosan vannak azok az egyedi vállalati sztorik, amikkel kapcsolatban a befektetők meghozzák a döntéseket. Azt látjuk, hogy egyéni szinten is nagyon jól teljesítenek a tőzsdén is látható vállalatok" - tette hozzá Végh Richárd.

Nyitókép: Jászai Csaba

Kapcsolódó hang

BÉT - tanácskozás - világverő a BUX
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018