INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

devizahitel

kovács levente

bankszövetség

Fotómontázs a devizahitelekkel és lakáshitelekkel kapcsolatos hírek illusztrálásához. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

A devizahiteles gond a múlté – állítja a Bankszövetség főtitkára

Infostart

Kovács Levente szerint a végtörlesztéstől kezdve az árfolyamgáton át a forintosításig tartó folyamat lezárt egy korszakot.

A Magyar Bankszövetség főtitkára a Népszavában megjelent interjúban egyebek között arról beszélt, hogy a devizahiteles ügyfeleknek több mint 90 százaléka összességében jobban járt, mint a forinthitelesek. Szakértői kalkulációkra hivatkozva a szakember azt mondta, hogy

a tipikus devizahiteles ügyfél havi törlesztőrészlete a forintosítás hatására 15 ezer forinttal csökkent.

Kovács Levente arról is beszélt, hogy mára a lakossági devizahitelek lényegében eltűntek a piacról, a múltban felmerült kérdések jogilag szilárd válaszokat kaptak. Hozzátette, adósságrendezési ügyek természetesen továbbra is vannak, de nemcsak a bankoknál, hanem jellemzően a közszolgáltatóknál, az önkormányzatoknál is.

Ugyanakkor már egyre kevesebb per van folyamatban,

egyre kevesebb ügyvéd hajlandó szakmailag nehezen, jobbára sehogy sem indokolható nézeteket képviselni

– fogalmazott a szakember. Ami pedig a nemzetközi jogi fórumok bekapcsolását illeti, Kovács Levente szerint reálisan ott sem várható a magyar megoldást felülíró állásfoglalás.

Európában az a szokás, hogy nemzeti tulajdonban van a bankszektornak több mint a fele. Ma már Magyarországon is ez a helyzet. A magyar gazdasági szereplők úgy látják, hogy hosszú távon érdemes a bankszektorba beruházni – mondta a Magyar Bankszövetség főtitkára.

Nyitókép: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018