eur:
392.16
usd:
366.49
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kevesebb plazmatévét veszünk

Ebben az évben globálisan két százalékos visszaesést szenvedett el a szórakoztató elektronikai és az IT piac. A GFK a világ nyolcvan országában végzett vizsgálatából kiderült, hogy Európában az átlagot meghaladó, öt százalékos mértékben zsugorodott ez a piaci terület

Bár globális szinten nyolc százalékkal bővült a szórakoztató elektronikai és az IT piac, Európában öt százalékos visszaesést jeleztek az ágazatban - mondta az InfoRádiónak a GFK Hungária munkatársa, aki hozzátette: a globális piacot elsősorban Japán, Kína és Afrika húzza fel.

Sztupár Andrea az ágazat magyar helyzetéről elmondta: az átlaghoz képest Magyarországon nagyobb, 24 százalékos visszaesést jeleztek. Hozzátette: az átlagárak is lecsökkentek, mert az év elején nagyon belassult a kereskedelem.

Vannak azonban termékek, amelyek továbbra is keresettek. Ilyenek az plazmatévék és a notebookok, valamint az okostelefonok és az innovatív termékek. Ezek a magyar kiskereskedelem motorjai - fogalmazott Sztupár Andrea, aki hangsúlyozta: a magyar piacon a csökkenés már a válság előtt elkezdődött, hiszen 2005 óta tart, de tény, hogy a visszaesés 2009-ben csúcsosodott ki.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×