Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sztrájk a MOL-nál

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Háromnapos sztrájkot hirdetett kedd reggel hat órától a MOL Rt. Olajipari Szakszervezet Sztrájkbizottsága - mondta az InfoRádiónak a testület tárgyalóbizottságának vezetője. A vállalat szóvivője felhívta a figyelmet, hogy a három szakszervezet közül kettő elfogadta a cég bérfejlesztési ajánlatát.

A tiszaújvárosi és százhalombattai finomítóban több mint ezren jelezték a testületnek, hogy támogatják az akciót, és részt is vesznek abban.

A dolgozók azt kérik, hogy idén 7 százalékos legyen a béremelés, és az adózott nyereség 1 százalékát a munkavállalók bérfejlesztésére fordítsa a vállalat.

Folyamatosan egyeztetnek

Az olajipari társaság három reprezentatív szakszervezetéből csak egy hirdetett sztrájkot, amelyben az érdekképviselet tagjainak 80 százaléka kapcsolódhat be.

A MOL Rt. Olajipari Szakszervezet Sztrájkbizottságának vezetője, Hajzer Barnabás közölte: folyamatosan egyeztetnek a munkáltatóval. Ha keddig nem állapodnak meg, akkor mindenképpen megtartják a sztrájkot.

Háromból egy

A vállalat szóvivője az InfoRádióban arra hívta fel a figyelmet, hogy a három reprezentatív szakszervezet közül kettő elfogadta a vezetés 5 százalékos bérfejlesztési ajánlatát. A harmadik érdekvédelmi tömörüléssel most 2 százalékról vitáznak - közölte Kántor Sándor.

A MOL vezetése és a szakszervezet pénteken délután tovább tárgyal. Szó lesz a munkabeszüntetés lebonyolításáról is, például, hogy melyek azok az elégséges szolgáltatások, amelyeket mindenképpen el kell végezni.

Kántor Sándor elmondta: a legveszélyesebb üzemekben, például a százhalombattai finomítóban szigorúbb fegyelem mellett folyik a munka a sztrájk alatt.