eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: Unsplash.com

Új jelzései lesznek az iPhone-oknak, érdemes odafigyelni a lehetőségre

Az operációs rendszer új kiadásával jön majd a frissítés.

Már az Apple hétfői fejlesztői konferenciáján kiderült, hogy az ősszel érkező iOS-változat több újdonságot is hoz majd (ezekről és a nagy dobásnak számító Vision Pro szemüvegről itt írtunk). A hvg.hu most azt vette észre, hogy bár a WWDC színpadán nem mutatták be, érkezik egy meztelenséget tartalmazó képekre, videókra figyelmeztető felugró ablak is.

Az érzékeny tartalom-figyelmeztetés (Sensitive Content Warning) nevű biztonsági funkció minden bizonnyal a kiskorúakat védheti majd meg attól, hogy meztelen képeket lássanak, de akár zaklatásokra használt képek terjesztésének is elejét veheti.

Forrás: Apple
Forrás: Apple

Ha valaki egy ilyen fotót kap – az iMessage-ben, AirDropon keresztül vagy FaceTime-üzenetben –, akkor egy felugró ablak fogja előzetesen figyelmeztetni (némi magyarázó szöveggel), és rákérdez, hogy biztosan meg akarja-e nézni az adott tartalmat.

Egyúttal azt is írják, hogy "nem a te hibád, de a meztelen fotókat és videókat arra használhatják, hogy bántsanak téged", de arra is kitérnek, hogy a fotón vagy videón szereplő személy, bár lehet, hogy beleegyezett ennek a megosztásába, de az is lehet, hogy nem.

A funkció ki- és bekapcsolható lesz a beállításokban.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×