eur:
369.08
usd:
344.82
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
Nyitókép: Unsplash.com

Új Gmail-funkció jön, hatalmas könnyítés lesz

Az újítás azok számára lehet hasznos, akik egyszerre sok emberrel e-maileznek.

A Google idén átszabta a közel kétmilliárd ember által használt Gmail e-mail platform kezelőfelületét, így már mindenkinek az új, integrált megjelenést kell használnia – írja a pcworld.hu.

A szolgáltatás hasznos funkcióval bővül azok számára, akik egyszerre sok címzettnek küldenének személyre szóló levelet. Az úgynevezett merge tagek az adatmezők egyesítésének lehetőségét hozzák el a platformra, melynek révén, szimpla címkék segítségével szúrhatunk be levelenként változó szavakat az üzeneteinkbe a meglévő adatbázisunkból.

Forrás: PCWorld.hu
Forrás: Workspaceupdates.googleblog.com

A megszólításhoz például elég beírni az "@firstname @lastname" kifejezéseket, és a Gmail automatikusan bepakolja az adott e-mail címhez tartozó illető vezeték- és keresztnevét a kiküldött szövegbe. Az egyes e-mailek így több címzett esetén is személyre szóló megszólításokat kapnak.

A Google hivatalos blogposztja alapján a funkció a Workspace Business Standard, a Business Plus, az Enterprise Starter, az Enterprise Standard, az Enterprise Plus, az Education Plus és az egyéni Workspace-előfizetők számára válik elérhetővé. Az új funkciót október 24-től kezdődően legkésőbb november 22-ig minden érintett megkapja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

A hét korábbi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, és úgy látszik, hogy az amerikai adósságplafon-megállapodás utáni rali lendülete mostanra gyakorlatilag teljesen kifulladt. Ezzel párhuzamosan a befektetők már inkább az új impulzusokra várnak, ilyen lehet az amerikai jegybank jövő heti kamatdöntése, ahol a piac széles körben arra számít, hogy a Fed most már szünetelteti a kamatemeléseket – ehhez képest egy meglepő lépés például hozhatna nagyobb mozgást piacon, de alapvetően inkább a jegybanki kommunikáció lesz fontos. Viszont a mai naphoz visszatérve, az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, miután az országból érkező külkereskedelmi adatok további lassulást mutattak. Ami pedig ez európai piacokat illeti, a mozgások irány itt sem egyértelmű, csupán kis elmozdulások láthatók a vezető indexeken. Ezzel szemben az USA-ban mérsékelt emelkedés látszik a szerdai kereskedésben, főleg a Nasdaq kapott új erőre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 7. 07:25
×
×
×
×