INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

számítástechnika

microsoft

windows 10

frissítés

memória

Kellemetlen meglepetések a Windows 10-et használóknak

Kellemetlen meglepetések a Windows 10-et használóknak

Infostart

Sokaknál problémát okozott a múlt heti Windows 10 frissítés, a kisebb gondoktól a kékhalálig számos gond felmerült. Arra is készülni kell, hogy nagyobb memóriát foglal majd a rendszer.

Az idei első javítócsomag kedden a Windows 10 1803-ra, azaz a rendszer tavaly áprilisi "nagy" frissítését használó felhasználóknak kiadott, KB4480966 patch egy súlyos DHCP sebezhetőséget hivatott megszüntetni - írta a hwsw.hu.

Ez ugyanakkor korántsem volt zökkenőmentes, egy sor felhasználó panaszkodott különböző fórumokon számos, a frissítést követően felmerült problémára. Egyeseknél a feladatkezelőből tűntek el bizonyos meghajtók, mások pedig böngészőikből nem tudtak bejelentkezni routerük adminisztrátori oldalára (noha a funkció Internet Explorerből továbbra is működött). A frissítés emellett volt, akinél a Windows Hello bejelentkezést vágta el - de olyan is előfordult, hogy a patch egyszerűen kékhalálba torkollott.

Nem meglepő módon a legtöbb érintett törölni készül a frissítést, amíg a Microsoft meg nem oldja a felmerült problémákat.

A frissítési kör a 1803-on kívül más rendszerverziókat is érintett egyéb bugok miatt, ezeknél ugyanakkor egyelőre nem számoltak be széles körű problémákról a felhasználók.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018