eur:
392.16
usd:
366.56
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Örökbe adnák a volt rendőrkutyákat

Amerikai mintára Magyarországon is szeretné meghonosítani a leszerelt vagy nyugdíjazott rendőrkutyák örökbe adásának gyakorlatát a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány.

Életük utolsó éveire jó kezekben szeretnék tudni a kiöregedett vagy leszerelt rendőrkutyákat az állatvédők, az ilyen ebek örökbeadásának gyakorlatát szeretné Magyarországon meghonosítani a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítván kuratóriumának elnöke.

Kovács Violetta az InfoRádiónak elmondta: a kábítószer- vagy bombakereső, illetve járőrszolgálatot teljesített kutyákat nyolc éves koruktól nyugdíjazzák, azt követően pedig általában elaltatják. Az alapítványhoz egyébként jóval fiatalabb, a rendőri szolgálatra valamilyen okból - például törött foguk miatt - alkalmatlanná vált ebek is kerülnek.

Ezek rendkívül jól nevelt, intelligens állatok, nagyon jól jár az, aki örökbe fogad egyet közülük - magyarázta Kovács Violetta, hozzáfűzve: azt azért nagyon megnézik, kinek adnak oda volt rendőrkutyát.

A kuratóriumi elnök megjegyezte: a hétvégi, kőbányai örökbefogadó napon a volt rendőrebek mellett 15 másik állatvédő szervezet 150 kutyáját vihetik haza az alkalmasnak talált gazdijelöltek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×