eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A tinédzser lányokra leselkedő legnagyobb veszély

Nagy-Britanniában a tini lányokra leselkedő legnagyobb veszélyt az jelenti, ha barátjuk a volán mögé ül - legalábbis ezt állítja a brit belügyminisztérium, amely egy iskolásoknak szánt elrettentő kisfilmmel próbálja felhívni a figyelmet a veszélyre.

A filmet, amely egy baleset-szimuláció drámai képeivel próbálja felrázni a fiatalokat, minden brit középiskolába eljuttatják. A megrázó képsorokon a dél-yorkshire-i tűzoltóság próbál kiszabadítani egy totálkárosra tört gépkocsiból néhány - színészek által alakított - sérült tinédzsert.

A filmben megszólal több szülő is, aki hasonló balesetben vesztette el gyermekét. Josie Palmer, akinek fia egy lopott autóban, az anyósülésen vesztette életét egy rendőrségi üldözés közepette, személyesen is ellátogat sok iskolába, hogy beszéljen a gyerekeknek a történtekről.

"A tinédzser fiúk azt hiszik, hogy halhatatlanok, de sokuktól kapok olyan visszajelzést, hogy hatással van rájuk a felvilágosító munkám" - hangsúlyozta Josie Palmer.

"A filmet előkészítő kutatás során szinte sokkoló volt számunkra, hogy Nagy-Britanniában hány tinédzser lány hal meg a fiúja okozta balesetben" - mondta Linda Gummery, a filmet készítő civil szervezet, a missdorothy.com szóvivője.

Bár a szervezet nem talált pontos statisztikát arról, hogy évente hány halálos balesetet okoznak tinédzser korú fiúk, kutatómunkájuk során rengeteg ilyen esettel találkoztak.

2004-ben több mint hétezer brit autóvezetőt állítottak bíróság elé, mert veszélyes vezetésével halált, vagy sérülést okozott. 33 százalékuk 17 és 20 év közötti fiatal férfi volt, pedig ez a korosztály csupán az összes autóvezető 3 százalékát adja.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×