INFORÁDIÓ
2022. október 3. hétfő
Helga

németoszág

2022.10.01. 08:00

Már újabb atomerőművek beindításáról beszél a német pénzügyminiszter

A korábban leállított szénerőművek reaktiválásával kapcsolatban nincs vita Németországban, az energiaválság miatt azok legalább egy évig mindenképp tovább működhetnek. Az atomerőművekkel kapcsolatos vita azonban tovább éleződik. Miközben a Zöldek Pártja még nem adta be teljesen a derekát, a többi párt számos magas rangú politikusa elengedhetetlennek tartja az atomenergiára való támaszkodást.
2022.09.22. 21:21

Német szakértő: az ársapka észszerű, de csak ha takarékosságra ösztönöz

A növekvő energiaárak miatt Németországban is egyre erőteljesebb az a követelés, hogy vezessenek be ársapkát a gáz árára. A kormány gazdasági tanácsadója azon a véleményen van, hogy egy ilyen intézkedés előnyös lenne, de csakis akkor, ha az emberek megértik, spórolni kell. Akárcsak Franciaországban.
2022.07.21. 13:00

Nagy német politikai alku: sebességkorlátozást az atomerőművekért

Folytatódik a huzavona Németországban az atomerőművek további működtetéséről. Hírek szerint már az atomenergiát a leghatározottabban ellenző Zöldek Pártja is hajlandó lenne feladni eddigi szembenállását, míg az erőműpárti konzervatív CDU/CSU cserébe az autópályán való száguldás korlátozásának elfogadását kínálja fel.
2022.06.14. 11:42

Hadkötelezettség helyett kötelező szociális szolgálatot javasol a fiatalok számára a német államfő

A kötelező katonai szolgálatot már több évvel ezelőtt eltörölték Németországban. Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök most viszont azt indítványozta, hogy ehelyett vezessenek be egyfajta szociális kötelező szolgálatot a fiatalok számára. Az államfő legfőbb érve az, hogy mindez erősítené a társadalmi összetartást, amire ma nagy szükség lenne.
2022.06.10. 20:40

Négyfős tengely alkotja a német válogatott gerincét Budapesten

Négyen mindenképp bízhatnak abban, hogy helyet kapnak Hansi Flick kezdő tizenegyében szombaton este a Puskás Arénában. A német sajtó szerint ők alkotják a válogatott gerincét a magyarok ellen. A szövetségi kapitány természetesen győzelmet remél.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018