INFORÁDIÓ 
2021. január 17. vasárnap
Antal, Antónia

alkotmány

2020.11.11. 12:11

Újra munkában egy rendkívüli akciócsoport

A védekezés legfontosabb aspektusát jelentik a korlátozó intézkedések, rendelkezésre áll minden védőfelszerelés, de az egészségügyet nem lehet túlterhelni, az ott dolgozókat kímélnünk kell, ők vannak most a frontvonalban - mondta az igazságügyi miniszter.
2020.08.31. 21:13

Lukasenka elmondta, mikor lehet új választást tartani

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök elismerte, hogy az ország társadalmi rendszere "bizonyos mértékben" tekintélyelvű, elnöki tisztségre szabott, amin változtatni kell a majdani új alkotmányban.
2020.02.12. 20:23

Nincs egyezség az isztambuli egyezmény ratifikálásáról

Nincs egyezség Szlovákiában abban a kérdésben, hogy az ország ratifikálja-e az isztambuli egyezményt vagy sem. A házelnök szerint az egyezmény nincs összhangban az alkotmánnyal, ezért nem válhat a szlovák jogrend részévé. Andrej Danko szerint a köztársasági elnök meg akarja várni, hogy felálljon egy olyan új kormány, amely ratifikálná az egyezményt.
2019.07.31. 06:33

Az alkotmány, ami nem tudta megakadályozni a diktatúrát

Száz éve, 1919. július 31-én fogadták el Weimarban Németország első demokratikus alkotmányát, amely hiányosságai ellenére is az akkori Európa legdemokratikusabb alaptörvényének számított, de nem tudta megakadályozni a diktatúra kiépülését. A jogállami rendszer felbomlásának és a diktatúra kiépülésének spontán folyamata pedig fogalommá vált.
2018.12.17. 16:57

Lövétei István: ki lehet rakni akár egy parlamenti képviselőt is

Nem tehet meg mindent egy politikus az országgyűlési képviselői jogállására hivatkozva. Lövétei István alkotmányjogász az InfoRádiónak azt mondta: a rendőrség vagy egy biztonsági szolgálat akár fizikai erővel is felléphet, csak eljárás nem indulhat a képviselő ellen azonnal.
2018.11.16. 07:06

Jelentős változások Kuba alkotmányában

Kimarad az új kubai alkotmányból a "kommunista állam" meghatározás, viszont belekerül a magántulajdonhoz való jog - egyebek közt ezzel az eredménnyel zárult csütörtökön a szigetországban az új alkotmányról három hónapon át folyt országos vitasorozat.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018