eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Több kilónyi kapszulát szórtak szét egy Budapesti lakótelepen

A környéken játszótér és iskola is van. A helyiek napok óta próbálják összeszedni az ismeretlen eredetű kapszulákat, egy kutyát már állatorvoshoz kellett vinni.

A XXII. kerületi Nagytétényben több ezer kapszulát szórtak ki, vélhetően azzal a céllal, hogy megmérgezzék a kutyákat - számolt be róla az RTL. A riportból kiderül, hogy a környező utcákban több száz kutyatartó él, egymást figyelmeztetik a veszélyre.

Először múlt hét csütörtökön evett egy eb a kiszórt kapszulákból, amikor ezt a gazdája felfedezte, azonnal állatorvoshoz vitte. A gazda a csatornának azt nyilatkozta, először megijedt, mert nem tudta, állata mennyit nyelhetett le az ismeretlen kapszulákból, melyeket véleménye szerint nem véletlenül szórt szét valaki.

Elmondása szerint rengeteg volt a gyanús készítményből a környéken.

Az állatorvos azonnal hánytatót adott be a kutyának, de mint mondják, kezeletlenül halálos is lehetett volna a kaland. Lukács Zoltán azt nyilatkozta, a toxikológiáról jelezték neki a vizsgálat után, hogy valószínűleg nem gyári készítményről van szó, viszont a benne lévő granulumok csak gyártó által elkészíthető hatóanyagot tartalmaznak.

Egy kutyabarát civil szervezet tagjai a helyszínen négy nap alatt két kilogrammnyi kapszulát szedtek össze, de még tegnap is találtak belőle. Véleményük szerint valaki szándékosan akarta megmérgezni a kutyákat. A Chipet Csapat Kutyamentő Egyesület aktivistái felhívták a figyelmet, hogy akár kutyák, akár a környéken élő macskák is fogyaszthatnak a gyanús készítményből, és külön kiemelték, hogy

az első megtalálási hely közvetlen közelében egy bölcsőde található.

Az egyelőre nem derült ki, hogy mi van a kapszulákban, ugyanis az egyesület nem tudja kifizetni a részletes vizsgálathoz szükséges félmillió forintot. Az első incidenst elszenvedő kutya gazdája rendőrségi feljelentést tett.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×