eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Nyitókép: pixabay

Kaukázusi juhász fegyverezte le a rendőrre uszított stafford terriert

Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség. Ítélethirdetés a pénteki tárgyaláson várható.

Az ügyészség vádirata szerint az elsőrendű vádlott, B.Z. és a harmadrendű vádlott, B.Z-né lánya 2017. júlus 1-jén délelőtt feldúlt állapotban hívta fel a mentőszolgálatot. Az asszony az édesanyjához kért segítséget, mondván, megvágta magát és ömlik belőle a vér. Azt is mondta, hogy siessenek, mert az apja agresszív,

„itten mindenkit meg akar ölni ez az ember”.

Az irányító mentőt küldött a hajdúböszörményi házhoz és értesítette a rendőrséget is.

A mentőautó 5 perc múlva kiért, az ápoló azonnal hozzákezdett a harmadrendű vádlott ellátásához. Ekkor jött ki az udvarra a volt férj, majd az élettársak között heves szóváltás alakult ki. Az elsőrendű vádlott azt állította, hogy az asszony öngyilkos akart lenni, a nő szerint ugyanakkor a férfi vett ki a kezéből egy poharat, amivel aztán ő vágta meg az alkarját. A mentőápoló ekkor közölte az asszonnyal, hogy sérülése miatt kórházba kell szállítaniuk.

B.Z-né vitába szállt a mentőssel, nem akart kórházba menni.

Erre a jelenetre futottak be a rendőrjárőrök, akik bementek az udvarra, hogy segítsenek a mentősöknek. Miután a mentősök ismertették a helyzetet, a rendőrszázados próbálta jobb belátásra bírni az asszonyt. Ekkor lépett ki az udvarra újra az elsőrendű vádlott, aki karjaival hadonászott, indulatosan kiabálva, feldúltan közeledett a rendőrökhöz – írja a vád. Sérelmezte, hogy senki nem engedte be őket és hogy az asszonyt nem viszik sehová.

A rendőr többször is szólt, hogy hagyjon fel ezzel a viselkedéssel, ne akadályozza a rendőri intézkedést, B.Z. azonban továbbra is fenyegetőzött. Ekkor a járőr közölte vele, hogyha folytatja, előállítják a kapitányságra, de ez sem használt. A rendőrök meg akarták bilincselni, de a férfi ordítva kért segítséget az udvaron lévő rokonoktól, akik kiabálva keltek a családfő védelmére. A vád szerint a sérült harmadrendű vádlott még oda is ment és próbálta az egyik rendőr kezét lerántani élettársa kezéről.

Miután B.Z. belátta, hogy a rendőrök kitartanak a bilincs és az előállítás mellett, a felfokozott hangulatban

arra utasította családtagjait, hogy engedjék el a ház kerítéséhez láncolt stafford terrier keveréket.

Fia, a másodrendű vádlott ekkor kapcsolódott be az eseményekbe. B.Z.T. előbb csak fenyegette a kutyával a rendőröket, majd eloldotta az ebet és a láncánál tartva 2-3 méterre állt meg előttük – írja a vád.

Bár apja közben hagyta magát megbilincselni, többször is arra szólította fel a fiát, hogy uszítsa a kutyát a rendőrökre. B.Z.T. a kutyát két hátsó lábára állította, hergelte, így az eb egyre idegesebb lett. A másodrendű vádlott kis idő múlva a rendőrök felé lökte a kutyát, a felajzott állat ugrott egyet feléjük, de a támadást váratlan esemény hiúsította meg.

Egy addig a közelben fekvő kaukázusi jellegű kutya felugrott, a levegőben elkapta a stafford terriert, majd harcolni kezdett vele.

A kutyákat végül a másodrendű vádlott szedte szét, a karján meg is sérült, a mentősöknek a végén őt is el kellett látniuk.

Azzal, hogy a felajzott kutyát a vádlott a rendőrökre uszította, fennállt a reális esély arra, hogy a rendőrök 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedjenek – jegyzi meg a vád.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×