eur:
393.95
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb titkokat hozott nyilvánosságra a WikiLeaks

Újabb 1200 elektronikus levelet hozott nyilvánosságra a WikiLeaks szerdán, állítólag valamennyi az amerikai demokraták kampányfőnöke, John Podesta magán email-fiókjából származik.

A WikiLeaks lépésére reagálva Hillary Clinton demokrata elnökjelölt kampánycsapata megismételte egy nappal korábbi nyilatkozatát, miszerint a kiszivárogtatások hátterében Oroszország áll, amely így akarja befolyásolni az amerikai választási folyamatot.

Előzőleg a Fehér Ház is állást foglalt az ügyben: Josh Earnest elnöki szóvivő szokásos napi sajtóértekezletén azt mondta, hogy nagyon komolyan veszik a hackertámadásokat, amelyek minden jel szerint Oroszországhoz köthetőek. Earnest azt ígérte: a támadásokat elkövetők és a háttérben állók "arányos választ" kapnak.

A szerdán nyilvánosságra hozott 1200 oldalnyi email számos témát érint, és azokból sokféle - részben korábban már cáfolt - információ derül ki, s a levelekből az amerikai médiumok, többnyire párt-, illetve elnökjelölt melletti elköteleződésük szerint szemezgettek.

A Politico című lap például részletesen foglalkozik azzal az e-maillel, amelyből kiderül: Donna Brazile, a Demokrata Országos Bizottság (a párt vezető szerve) ideiglenes elnöke, aki korábban a CNN kommentátora is volt, a választási kampányban - még tavasszal - megkapta előre a Clinton és pártbeli kihívója, Bernie Sanders szenátor közötti nyilvános viták tervezett témáit, és maga is nemegyszer pontosan megfogalmazott javaslatokat tett arra, hogy milyen kérdéseket kellene a műsorvezetőnek feltennie. Brazile cáfolta az erről szóló elektronikus levél valóságtartalmát.

A republikánusokhoz közel álló Fox televízió egész nap hosszasan és visszatérően tárgyalta azt az információt, hogy Hillary Clinton bizalmas munkatársai levelezésükben gúnyolódtak a katolikus vallás hívein, és "belülről induló katolikus tavaszt" vizionáltak. A szóban forgó kijelentések még 2011-re nyúlnak vissza, és Jennifer Palmierinek, Hillary Clinton jelenlegi kommunikációs vezetőjének a nevéhez fűződnek.

Szintén a Politico böngészte át azt a mintegy nyolcvan oldalt kitevő email-váltást, amely Hillary Clinton és John Podesta között zajlott, s amely a lap szerint lényegében alátámasztani látszik azt, amit kampányában a demokrata elnökjelöltségért küzdő Bernie Sanders szenátor mindig is hangoztatott, hogy tudniillik Clinton a Wall Street (az amerikai pénzügyi világ központja) és a nagybankok lekötelezettje.

Az újabb kiszivárogtatásokra a Clinton-csapat egyik szóvivője, Glenn Caplin azzal válaszolt: "A WikiLeaks azt bizonyítja, hogy nem más, mint a Kreml propaganda-szárnya, amely elvégzi Putyin piszkos munkáját, és célja Trump hatalomra segítése."

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×