eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megszökött a házi őrizetből Ragyás Tóni feltételezett gyilkosa

Megszökött a házi őrizetből M. Róbert, akit egyebek mellett azzal vádolnak, hogy 2004 júniusában megölte az alvilágban "Ragyás Tóniként" ismert H. Antalt. A szökevény ellen belföldi elfogatóparancsot adtak ki - közölte a Fővárosi Bíróság.

Az ügyészség vádja szerint M. Róbert egy bűnszervezetet hozott létre, amely akár ezer főt is mozgathatott volna. Az alvilágban csak "fekete sereg" néven ismert csoport vezetőjét, M. Róbertet az ügyészség többek között azzal vádolja, hogy egy korábbi sérelmét megtorolandó ő adott megbízást az alvilágban "Ragyás Tóniként" ismert H. Antal megölésére.

A gyilkosság 2003. augusztus 27-én történt egy III. kerületi szórakozóhely előtt, Ragyás Tóni a helyszínen életét vesztette.

Szintén a vádban szerepel, hogy M. Róbert és társai 2004. június 23-án gyülekeztek egy XV. kerületi diszkóban, ahol a szervezet mintegy 150-200 tagja jelent meg. A helyszínen egy rivális csoport több tagja is feltűnt. M. Róbert felszólította az épületben tartózkodókat a harcra, s az eset lövöldözésbe torkollt. A vádirat által nem számszerűsített lövésektől az ügyészség szerint csak egy személy sérült meg, ő is csak könnyebben a repeszdaraboktól.

Ugyancsak a vádiratban szerepel egy mátészalkai vállalkozó megfenyegetése, aki M. Róbert riválisa volt, mint a csengersimai határátkelőnél folytatott illegális cigarettakereskedelem felvásárlója. M. Róbert javaslatot tett a piac felosztására. V. János színleg elfogadta az ajánlatot, de nem tartotta be. 2004. november 10-én megtorlásul M. utasítására Budapestről, Miskolcról, Szolnokról és Érdről a szervezet tizenhárom tagja indult Mátészalkára megölni V. Jánost.

A támadók zárva találták az ajtót, nem tudták betörni azt, s bár többször rálőttek áldozatukra, végül elmenekültek, amikor a férfi a hozzátartozóinak kiabálni kezdett, hogy hívják a rendőrséget.

A perben a vádlottakat többek között emberöléssel, annak előkészületével illetve kísérletével, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel, zsarolással, csalással, bűnpártolással, rongálással, magánlaksértéssel vádolja az ügyészség.

M. Róbert előzetes letartóztatása 2008. szeptember 19-én szűnt meg egy jogszabályi rendelkezés folytán. A törvény szerint ha az előzetes letartóztatás tartama a három évet eléri, az előzetes letartóztatás megszűnik. A rendőrség 2006. június 28-án jelentette be, hogy elfogta a férfit és a hozzá köthető bűnözői kört.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×