eur:
387.09
usd:
359.1
bux:
68991.86
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Mit keres a NASA parkolójában a Google magánrepülője?

A pazarlás újabb mérföldkövéhez érkezett a világ leggazdagabb cégvezetőinek klubja, miután a Google alapítói úgy döntöttek, hogy az amerikai űrügynökség, a NASA területén tartják magánrepülőgépüket, mert az közel van az irodához. A hóbort évi 1,3 millió dollárba (238 millió forintba) kerül...

Eddig sem volt kétséges, hogy Larry Page és Sergei Brin nem szűkölködik az anyagiakban, most azonban újabb jelét adták gazdagságuknak. A Google internetes cég alapítói ugyanis azzal a problémával szembesültek, hogy nem tudják irodájukhoz közel leparkolni magánrepülőjüket.

A gondot úgy oldották meg, hogy meggyőzték a közeli NASA vezetőit arról, hogy az egyik közeli bázison szállhassanak le és fel a gépek. Összesen négy repülőről van szó, egy-egy Boeing 767-200-as típusról (a két alapítónak) és két másik gép a cég többi vezetőjének.

Az űrbázis természetesen zárva van minden magángép számára - kivéve a Google vezetőit... Az egyezség megkötése után máris többen kérdéseket tettek fel az állami hivatal kereskedelmi tevékenységével kapcsolatban.

A döntés várhatóan felháborítja majd a többi, közelben élő milliárdost is, akik jelenleg kénytelenek a nagy repülőterek jóval kényelmetlenebb és lassabb körülményei között le- és felszállni gépeikkel.

A megállapodás része egyébként az is, hogy az űrügynökség szállíthat bizonyos tudományos eszközöket a Google gépein, melyet adott esetben a NASA munkatársai is használhatnak.

"Ez egy olyan lehetőség a számunkra, melynek segítségével csökkenthetjük a repülőtér fenntartási költségeit és a tudományos kutatásunkra is felhasználhatjuk ezeket a gépeket. Csak nyerhettünk a megállapodással" - magyarázta a NASA egyik szóvivője.

Az egyaránt 34 éves Larry Page és Sergei Brin fejenként 17 milliárd dolláros (3111 milliárd forintos) vagyonnal rendelkezik, így aligha fogja őket megrendíteni az évi 1,3 millió dolláros (238 millió forintos) parkolási díj...

Címlapról ajánljuk

Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Az ausztriai egészségügyi ellátás drámai helyzetének oka elemzések szerint az érvényben lévő "kétosztályos" rendszer. Ebben a betegek maguk dönthetnek arról, hogy a biztosítóval szerződésben álló orvosokat választják (Vertragsarzt), vagy pedig az ilyen szerződéssel nem rendelkező, egyfajta magánellátást biztosító (Wahlarzt) orvosok iránt táplálnak nagyobb bizalmat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×