eur:
389.63
usd:
362.78
bux:
67980.8
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A device with a valve which can be turned on or off to control the flow of a liquid from a pipe. The faucet body is usually made of brass, though die-cast zinc and chrome-plated plastic are also used.
Nyitókép: WIN-Initiative/Neleman/Getty Images

Ihatatlan víz folyik a csapból több békési telepüésen is

Szeghalom és Füzesgyarmat lakói panaszkodnak a leginkább, mert a csapból sárgás színű víz folyik.

A telex.hu vette észre, hogy Szeghalom közösségi oldalán azt írták: többen panaszkodnak az ihatatlan víz miatt. Azt is szóvá tették, hogy több mint egy éve a szennyvíztisztító teleppel együtt elvették és államosították az önkormányzat vagyonaként nyilvántartott ivóvíz- és szennyvízhálózatot. Megszüntették azt a hét helyi kutat, amely korábban ivóvízzel látta el Szeghalom és Füzesgyarmat városát.

Macsári József, Szeghalom polgármestere a portálnak azt mondta: ő személyesen is tapasztalta, hogy a csapból sárgás színű víz folyt, de szerinte ennek több oka is lehet. Talán a fő ok, hogy mosatást végeznek a regionális rendszeren, ami ivóvízzel látja el Szeghalom és Füzesgyarmat városát is.

Koncz Imre, Füzesgyarmat polgármestere pedig úgy nyilatkozott, hogy a probléma nem általános: a településen belül vannak területek és időszakok, amikor a víz sárgás színű, de ez időszakos, nem állandó.

Mint mondta: a szolgáltató keresi a probléma kiváltó okát.

A telex.hu megkereste az ország regionális vízműveit összefogó Nemzeti Vízművek Zrt.-t is, de ott annyit közöltek, hogy hozzájuk nem érkeztek panaszos bejelentések. Sőt, azt közölték a portállal, hogy Szeghalmon a ivóvízminősége megfelelő, amit a folyamatosan elvégzett vízmintavételi eredmények is igazolnak. Akinek mégis problémája akadna, azt tanácsolják, hogy tárcsázza az Alföldvíz Zrt. műszaki hibabejelentő telefonszámát, és tegyen bejelentést.

Képünk illusztráció.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×