eur:
392.07
usd:
362.57
bux:
65908.04
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
Nyitókép: Szörényi Péter/Infostart

Idén tényleg "okosban" megy a balatoni szálláskeresés

Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke szerint a szállodáknak ez nem jó, a magánszállások felé fordult a nép.

A magánszállások népszerűbbek idén a balatoni nyaralások alkalmával, mint a szállodák - mondta az InfoRádióban Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke, Balatonfenyves polgármestere.

"A szállodáknál akár 30-40 százalékos visszaesés is érzékelhető volt, a magánszállásoknál is volt valamekkora, de azt gondolom, az most majd helyrebillen, most hétvégén kezdődött az a dübörgés, ami szokott lenni július-augusztusban" - fogalmazott.

Lombár Gábor hozzátette, az árak jobban emelkednek, mint a minőség, ugyanakkor a Balaton országos összehasonlításban jó nívót képvisel.

"Az árak emelkedtek, sajnos azt kell tapasztalni, a minőség ezt nem követi egyenes arányban. De azt

mindenkinek sajnos tudomásul kell vennie, hogy minden mindenkinek sokkal többe kerül.

Az energiaárak is felmentek, ami szintén nem segített, ám így is a Balaton jó minőséget képvisel országos szinten. Persze mindig lehet jobbat és szebbet működtetni. Vizsgáljuk azt, hogy a strandjaink hogyan változik, minden esztendőben az üzemeltetők kitalálnak valamit, hogy a strandokra szívesen látogassanak a vendégek" - ecsetelte Lombár Gábor.

Hogy a Balatonnak mely részei a legkedveltebbek, arról azt mondta, "három főváros van":

  • Siófok
  • Balatonfüred
  • Keszthely.

"Ezen kívül vannak kedvelt helyek, Gyenesdiás, Csopak, Szigliget, Balatonlelle, Balatonboglár, Balatonföldvár, Fonyód is kedvelt" - sorolta.

A Balatoni Szövetségnek szezon közben is van dolga: ugyan túl vannak már az év balatoni háza cím átadásán, borverseny is lezárult már, a kék hullám stranddíj is gazdára talált, ám csütörtökön konferencia zajlik az algavirágzással kapcsolatban, ami mélyen a Balaton jövőjét érinti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Julija Navalnaja az Európai Parlamentben: Putyin bármire képes, nem lehet vele tárgyalni
Tudósítónktól

Julija Navalnaja az Európai Parlamentben: "Putyin bármire képes, nem lehet vele tárgyalni"

"Akik azt gondolják, hogy vannak erkölcsei és szabályai, azok tévednek, mert nem egy politikussal, hanem egy rettenetes gengszterrel van dolgunk" - mondta az EP strasbourgi ülésén Alekszej Navalnij özvegye, akinek beszédét többször is vastaps szakította félbe.

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Von der Leyen: a tartós béke egy illúzió, Putyin csak fegyverkezésre használná fel a tűzszünetet

Von der Leyen: a tartós béke egy illúzió, Putyin csak fegyverkezésre használná fel a tűzszünetet

Ursula von der Leyen elnök beszédet mondott az Európai Parlament plenáris ülésén, amelyben hangsúlyozta, hogy határozott választ kell adnia az EU-nak a jelenlegi geopolitikai helyzetre, meg kell erősíteni a tagállamok közötti védelmi együttműködést a NATO-n kívül is, fokozni kell a hadiipar támogatását. Azt is elmondta, hogy az Oroszországgal kötendő tartós béke egy illúzió, Vlagyimir Putyin orosz elnök csak arra használná ki egy tűzszünet idejét is, hogy tovább fegyverkezzen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×