eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin
Az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütétele a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán, Budapesten 2022. december 15-én.MTI/Kovács Tamás
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Plusz felvételi pontokat adnának az új tantárgyból jól szereplőknek

Czermann János célja, hogy a hazafias és a honvédelmi nevelés a magyar oktatás egészében jelen legyen, beépülve a tanórai és a tanórán kívüli tevékenységekbe, iskolai követelményekbe.

Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára a honvédelem.hu-nak azt nyilatkozta, február közepén indult egy toborzókampány a honvédelem népszerűsítésére. Terveik szerint rövidtávú eredményt hozhat a toborzóirodák modernizációja, a forrástervezési, jogszabályalkotási, valamint a szakállomány képzésével összefüggő feladatokat is érintő újulás.

A kampány célja, hogy a fiatalok is megismerhessék a Magyar Honvédség által kínált lehetőségeket. "Hiszem, hogy jó ma katonának lenni" – mondta Czermann János, hozzátéve, hogy a kormány elkötelezett ebben a folyamatban, és

már előzetes döntés született a katonák illetményszintjének jövő évi továbbfejlesztéséről.

Azt is célként emelte ki, hogy a hazafias és a honvédelmi nevelés a magyar oktatásba épüljön, de ehhez a pedagógusokat is "meg kell nyernünk". Felsorolt olyan eseményeket, versenyeket, képzéseket, táborokat és programokat, melyek szorosabbá tehetnék a kapcsolatot a Magyar Honvédség és a középiskolai oktatás között.

"Ugyancsak szeretnénk, hogy a honvédelmi alapismeretek tantárgyat felvegyék az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny tantárgyai közé, így a versenyen elért eredményekért a tanulók a felsőoktatási felvételi eljárás során többletpontot kaphatnak, illetve az egyes tantárgyak legjobb felkészítő tanárai is díjazásban részesülnek" – jelentette ki.

A szolgálat már egyébként most is pluszpontokat jelent: a fél éves képzésen részt vevők 16–32 pontot, a további fél évre is leszerződők (vagyis egy évig szolgálók) pedig akár 64 többletpontot is kaphatnak a képzést követően az egyetemi vagy főiskolai felvételiken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×