eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Lázár János miniszterelnöki biztos, a Fidesz országgyűlési képviselője a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) tartott beruházásbejelentő sajtótájékoztatón 2021. január 18-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Lázár János elmondta, kivel hajlandó együttműködni

Jobban kell szeretni a városunkat és a hazánkat, mint amennyire egymást utáljuk – mondta a fideszes parlamenti képviselő.

Lázár János munkamegbeszélésre hívta Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert, akit egyéni választókörzetében legyőzött a parlamenti választáson.

"Ideje van a vetélkedésnek és ideje van az együttműködésnek. Most az utóbbié jött el. A kampány lezárultával – különösen egy ilyen megkérdőjelezhetetlen választási eredmény után – a győztesnek nemcsak joga, de felelőssége is, hogy a béke és az együttműködés irányába terelje a dolgokat. Erre teszek kísérletet" – mondta a fideszes politikus a Blikknek.

Lázár János szerint Hódmezővásárhely fejlődése az elmúlt években megakadt. "A polgármester úr erre azt mondta, a Fidesz bosszúja miatt álltak le a fejlesztések, a jobboldal pedig azt, hogy a város lemaradása inkább a polgármester úr igazolatlan hiányzásai miatt következett be, hiszen az elmúlt években többet foglalkozott országos politikával, mint helyi ügyekkel. Most új helyzet van, amiben már nincs értelme ezt a vitát folytatni" – fejtette ki. A Fidesz képviselője szerint most viszont arra kell összpontosítani, hogy a város megosztottságának véget vessenek, és Hódmezővásárhelyet újra gyarapodó pályára állítsák.

Arra a felvetésre, hogy ki lehet-e békülni az elmúlt időszak feszültsége után, Lázár János azt mondta: a politikai hitvallása egyszerű, "jobban kell szeretni a városunkat és a hazánkat, mint amennyire egymást utáljuk." Aki erre képes, azzal kész az együttműködésre, aki viszont a „minél rosszabb a településnek vagy az országnak, annál jobb az ellenzéknek” elvet képviseli, az maga lehetetleníti el az együttműködést. Reméli, hogy a városban nem utóbbi lesz a helyzet.

Márki-Zay Péter polgármester, hat ellenzéki párt kormányfőjelöltje jó ötletnek tartja a találkozót, és hajlandó is időpontot egyeztetni.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×