eur:
395.68
usd:
366.57
bux:
65672.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Előkészítik oltáshoz a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagját a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján 2021. augusztus 25-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

InfoRádió exkluzív - Így zajlik majd az 5–11 évesek oltása

Szerdán nyílik a gyerekek koronavírus elleni oltási regisztrációja, a korosztály Pfizert vehet fel oltópontokon és rendelőkben. Részletek az InfoRádiónak nyilatkozó Havasi Katalintól, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnökétől.

Havasi Katalin az InfoRádiónak nyilatkozva felhívta a figyelmet, hogy egyedül a Pfizernek van meg az a vizsgálati eredménye, amelyik igazolja, hogy az oltóanyag ennek a korcsoportnak biztonságos és hatékony. Vagyis számukra nem lehet válogatni az oltásfajták között.

Az elnök megerősítette azt az információt, amit korábban az Infostart is megírt a hvg.hu értesülése alapján, mely szerint

a héten a kollegiális vezetői rendszeren keresztül minden kollégája kapott egy felkérést arra, hogy gyűjtse össze a praxisában az érdeklődő gyerekeket, szülőket,

és készítsen egy felmérést arról, hogy körülbelül mekkora érdeklődés várható.

„Nincs még pontos visszajelzés, hogy a kollégáknak milyen arányban sikerült ennek utánajárni, de úgy gondolom, hogy minden praxisban megkezdődött ez a felmérés. Ennek eredménye alapján fogjuk tudni igényelni az oltóanyagot és megszervezni azt, hogy valójában hogyan, hol és mikor is történjenek a védőoltások” – mondta Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

Emlékeztetett arra, hogy

a korábban olthatóknál (12–18 évesek) kevesebb jelentkező esetén összefogtak a praxisok,

és egy helyen közösen szervezték meg az oltást.

„Ahol nem volt annyi jelentkező, hogy érdemes legyen praxisonként oltani, ott az oltópontokon is lehetőség volt a védőoltás megszervezésére. Azt gondoljuk, hogy most is mind a két helyszín szóba jöhet. A felmérés eredményétől a függ majd, hogy valójában hol és hány gyermeknek az oltására lesz lehetőség” – mondta Havasi Katalin.

A szervezésnél figyelembe kell venni, hogy gyermekek esetén egy ampullából tíz adag nyerhető ki. Ezért van szükség az igényfelmérésre – magyarázta.

Az eddigi információk alapján arról lehetett tudni, hogy a házi gyermekorvosoktól keddig várják az igények lejelentését, Havasi Katalin pontos dátumot nem tudott mondani, de a jövő hét első feléről tudott ő is.

„Kicsit szoros a határidő,

hiszen nagyon sok beteget láttunk el, nagyon sok a napi munka – ismerte el, ám egyből hozzátette: van annyira fontos ez a feladat, hogy meg fogják oldani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×