eur:
394.6
usd:
371.02
bux:
66548.24
2024. április 16. kedd Csongor
Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Kornisné Liptay Elza Szociális és Gyermekvédelmi Központban Tiszavasváriban 2021. augusztus 11-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Részletek derültek ki az 5-11 évesek itthoni oltási kampányáról - van idő

A 12 éven aluliak Pfizeréből december 20. körül érkezik 130 ezer adag Magyarországra, akkor kezdődik az oltás. A péntek reggeli miniszterelnöki bejelentés alapján tehát a szülőknek "van idejük" átgondolni a "helyes döntést".

Az Európai Gyógyszerügynökség csütörtökön kiadta az engedélyt a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltásának alkalmazására az 5-11 éves (12 év alatti) korosztályra is, ezt követően várható volt, hogy a kormány gyorsan lépni fog, amint arra előzetesen Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a múlt heti Kormányinfón utalást is tett.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi vezetője a döntést megelőzően már csütörtökön beszélt arról, hogy "készen állnak" a legkisebb érintett gyermekek oltásának megszervezésére.

Ezzel kapcsolatban a pénteki miniszterelnöki rádióinterjúban már várni lehetett az oltási kampány megszervezésével kapcsolatos friss bejelentést, amely meg is érkezett Orbán Viktortól:

  • 2 millió vakcinát kötött le a kormány a Pfizernél
  • december 20. környékén érkezik az első, 130 ezer adagos szállítmány, így a szülőknek "lesz idejük átgondolni a jó döntést".

A miniszterelnök a bejelentés kapcsán azt is elmondta, azért nem szabadott kapkodni, mert két évre és tudományos, kísérleti eredményekre volt szükség ahhoz, hogy ez a korosztály is meghaphassa a koronavírus elleni oltást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×