eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook/Zuglo.hu/Subits-Tóth Gergő

Rá sem lehet ismerni Rákos-patak zuglói szakaszára – videó

Egymilliárd forintos beruházással megújult a Rákos-patak zuglói szakasza. A fejlesztés utolsó, harmadik ütemének befejezését egész napos programmal ünnepelték szombaton. Az egyik attrakció Schirilla György volt, aki megmártózott a jéghideg patakban.

Az egykori szemetes partú csatorna helyén most sétány, számtalan pad, napozóágy, kerékpártámasz, ivókút és a korábbinál sokkal több növény várja a kikapcsolódni vágyó embereket – mondta el a Rákos-patak megújult szakaszáról Zugló polgármestere zenés videójában. Mint fogalmazott, a beruházás Zugló egyik legrégebbi vízelfolyását természetközeli állapotban adta vissza a zuglóiaknak.

Ennek a rövid, a Mogyoródi út–Egressy út közötti szakasznak a megújításában több mint száz fa, tízezer cserje és sok ezer négyzetméternyi zöld felület jött létre a patak teljes medrének megújítása mellett – emelte ki Horváth Csaba.

A fejlesztés most átadott, utolsó szakasza a Rákos-patak Egressy út és Mogyoródi út közötti, 400 méter hosszú sávjának átalakítása összesen 470 millió forintba került, ehhez 170 millió forintot a helyi önkormányzat, 300 millió forint pedig a főváros 2013-ban indított TÉR_KÖZ pályázata biztosított – mondta el Karácsony Gergely a videóban.

„Nagy öröm nekem, hogy amit a 2014-es önkormányzati kampányban közösen megálmodtunk, az most meg is tud valósulni, valamint, hogy a főváros támogatása is hozzájárul ahhoz, hogy a Rákos-patak Budapest első igazi zöld patakja legyen” – fogalmazott a főpolgármester, aki szerint az elmúlt évtizedekben a város és a vizei közötti kapcsolat megszakadt, legyen szó a Dunáról vagy a kisebb patakokról, amit újra vissza kell állítani.

„Van bennünk egy ősi ösztön, hogy keressük mindig a vízpartot, így most ennek az ősi ösztönnek adunk lehetőséget, hogy sokkal közelebb kerülhetnek a zuglóiak a Rákos-patakhoz” – tette hozzá Karácsony Gergely.

Az Egressy út és Mogyoródi út közötti partszakaszon egy 185 négyzetméteres térkő-burkolatú fogadótér és 1350 négyzetméteres szórt burkolatú sétány is létesült. A patak bal partja napelemes térvilágítást kapott – olvasható a fejlesztésről kiadott közleményben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×