eur:
393.21
usd:
367.89
bux:
65949.18
2024. április 24. szerda György
Low angle view of teacher with face mask after lockdown, walking outdoors in front of school.
Nyitókép: Halfpoint/Getty Images

Koronavírus: így szigorítanak a hazai felsőoktatásban – körkép

Újabb egyetemen rendelték el a kötelező maszkhasználatot.

Hétfő óta kötelező a maszkviselés a Semmelweis Egyetem is. Az épületekbe való belépéstől kezdve zárt térben az orrot és a szájat elfedő maszkot kell hordani.

A Magyar Rektori Konferencia elnöksége is kötelező maszkhasználat, valamint távolságtartás előírását javasolta pénteken a felsőoktatási intézményeknek. Az egyetemek azonban már az elmúlt hetekben léptek: több mint két tucat felsőoktatási intézményben rendelték el a kötelező maszkviselést, például a szegedi, a debreceni és a pécsi egyetemen, illetve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az ELTE-n pedig már a tanévet is maszkban kezdték. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem ennél jobban is szigorított: az órák jelentős részét egy hete online tartják

Több egyetem a kötelező oltást is elrendelte a dolgozóknak, az egészségügyi karokon pedig a hallgatóknak már szeptemberben fel kellett vennie a vakcinát.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára múlt héten az InfoRádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott: a hallgatóknak mintegy 85 százaléka volt oltott a múlt hónap végi adat szerint, tehát magas az átoltottság a felsőoktatásban, amit a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája segítségével igyekeznek még tovább növelni. Hankó Balázs arra is kitért, hogy emellett az oktatói arány is közel 90 százalékos, megjegyezve: a felsőoktatásban továbbra is jelenléti oktatást ajánlanak az intézményeknek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×