INFORÁDIÓ
2021. szeptember 26. vasárnap
Jusztina, Pál

bkk

ellenőr

jegyellenőr

közlekedés

budapest

Kifogyott az ellenőrökből a BKK, de üzenik: nem érdemes elcsábulni

Kifogyott az ellenőrökből a BKK, de üzenik: nem érdemes elcsábulni

Munkaerőhiány alakult ki a BKK-nál, ezért az ellenőrök által kontrollált vonalak folyamatosan változnak - tudta meg az InfoRádió.

Az InfoRádió fővárosi hallgatói jelezték, hogy a BKK budai járatain az utóbbi időszakban csak elvétve találkoztak ellenőrökkel, ezért megkerestük a BKK-t, hogy mennyire változott az jegyellenőrök létszáma, és ha igen, mi ennek az oka.

A BKK válaszában kiemelte, hogy a jelenlegi munkaerő-piaci helyzet más vállalatokhoz hasonlóan "sajnos a közlekedést szervező társaság lehetőségeire is hatással van". Hozzátette: bár az országosan jelentkező tendencia negatív irányba befolyásolja a jegyellenőri létszámot,

a hiány ellenére az ellenőrzés hatékonysága nem csökken.

A BKK arra törekszik, hogy a jegyellenőrök jelenléte ne legyen kiszámítható, ezért munkatársaik beosztása, az általuk ellenőrzött vonalak folyamatosan változnak. Ennek köszönhetően előfordulhat, hogy aki rendszeresen ugyanazon a vonalon utazik, felfigyel arra, hogy megváltozott az ellenőrzés menetrendje és helyszíne.

A BKK kiemelte: az utasok korábban is tapasztalhatták, hogy az ellenőrök megjelenésében változás állt be, de ez a jelenség nem feltétlenül a jegyellenőrök létszámával van összefüggésben.

A társaság kitért arra is, hogy a létszámhiány BKK-nál egy létező probléma. A toborzás folyamatos, most is nyilvános hirdetésekben keresnek munkatársakat a BKK honlapján.

Az ellenőrök mellett az utaskoordinátorok a metróbejáratoknál és egyes felszíni járatok megállóiban is végeznek beléptetésest, illetve úgynevezett

felléptetéses jegyellenőrzést,

hogy még az utazás megkezdése előtt kiszűrjék a jegy és bérlet nélkül utazókat.

Hangsúlyozták, hogy az elsőajtós felszállási rend kiterjesztése is az ellenőrzési lefedettséget növeli. A pandémia hatására nemcsak a BKK menetdíjbevételei, de a pótdíjbevételei is jelentősen visszaestek, amely értelemszerűen a nagyságrendekkel alacsonyabb utasszámból fakad, és nem közvetlenül a jegyellenőri létszámhiányból.

Nyitókép: BKK

Kapcsolódó hang

Jegyellenőri munkaerőhiány a BKK-nál
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018