INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

frankfurt

villamos

légkondicionáló

bkv

budapest

17 February 2021, Hessen, Frankfurt/Main: A tram crosses the Ignatz Bubis Bridge in the evening in front of the illuminated skyscrapers of the banking city. (Shot with slower shutter speed) Photo: Arne Dedert/dpa (Photo by Arne Dedert/picture alliance via Getty Images)

Megszólalt a kiszemelt használt villamosok légkondijáról a BKV

Infostart

Azt írják, műszakilag remekek a több mint 20 éves frankfurti villamosok, jó állapotban vannak, és már ennél komplikáltabb légkondi-beszerelést is megoldott a cég. Zajlanak a tárgyalások.

A BKV Zrt. kiterjedt piackutatást követően kezdett tárgyalásokat a frankfurti járművek közvetlenül a közlekedési társaságtól történő megvásárlásának lehetőségeiről. A villamosok megfelelnek az előzetesen megfogalmazott elvárásoknak, ezen felül a járművek műszaki állapota – köszönhetően a pontos és precíz karbantartásnak – rendkívül jó. A használt frankfurti villamosok lecserélhetik a BKV Zrt. korosabb, gyengébb műszaki állapotú villamosait, az alacsony padlós kivitel pedig jelentősen emelheti a szolgáltatás színvonalát – írja közleményben a vállalat.

A frankfurti villamosok a több mint 20 éves üzemeltetési tapasztalatoknak köszönhetően lettek mára a Frankfurti Közlekedési Vállalat (VGF) megbízható járművei. A BKV Zrt. frankfurti villamosokba vetett bizalmát erősíti az is, hogy

a Combino villamosokkal szoros rokonságot mutatnak,

mind a műszaki megoldások, mind a beépített rendszerek, mind pedig a karbantartási feladatok tekintetében.

A korábbi műszaki egyeztetések a klimatizálás kérdéseit is érintették, erről is részletes tájékoztatást adott a VGF. Az elmúlt években a BKV Zrt. is több járműtípuson folytatott hasonló klímabeépítési vizsgálatokat, például sikeresen megvalósult egy TW6000 jármű esetében a prototípus beépítés, ami a frankfurti villamosok klimatizálásánál nehezebb feladat volt. A BKV Zrt. szakemberei tehát maximálisan felkészültek a frankfurti villamosok klimatizálására is.

Jelenleg vizsgáljuk a klímaberendezés lehetséges elhelyezésének egyéb részleteit, pl. statikai kérdéseket, elektromos tápellátást – célunk, hogy a járművek csak klímával felszerelve kerülhessenek majd forgalomba.

Nyitókép: Arne Dedert/picture alliance/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018