eur:
389.13
usd:
363.06
bux:
68036.05
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
17 February 2021, Hessen, Frankfurt/Main: A tram crosses the Ignatz Bubis Bridge in the evening in front of the illuminated skyscrapers of the banking city. (Shot with slower shutter speed) Photo: Arne Dedert/dpa (Photo by Arne Dedert/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Arne Dedert/picture alliance/Getty Images

Megszólalt a kiszemelt használt villamosok légkondijáról a BKV

Azt írják, műszakilag remekek a több mint 20 éves frankfurti villamosok, jó állapotban vannak, és már ennél komplikáltabb légkondi-beszerelést is megoldott a cég. Zajlanak a tárgyalások.

A BKV Zrt. kiterjedt piackutatást követően kezdett tárgyalásokat a frankfurti járművek közvetlenül a közlekedési társaságtól történő megvásárlásának lehetőségeiről. A villamosok megfelelnek az előzetesen megfogalmazott elvárásoknak, ezen felül a járművek műszaki állapota – köszönhetően a pontos és precíz karbantartásnak – rendkívül jó. A használt frankfurti villamosok lecserélhetik a BKV Zrt. korosabb, gyengébb műszaki állapotú villamosait, az alacsony padlós kivitel pedig jelentősen emelheti a szolgáltatás színvonalát – írja közleményben a vállalat.

A frankfurti villamosok a több mint 20 éves üzemeltetési tapasztalatoknak köszönhetően lettek mára a Frankfurti Közlekedési Vállalat (VGF) megbízható járművei. A BKV Zrt. frankfurti villamosokba vetett bizalmát erősíti az is, hogy

a Combino villamosokkal szoros rokonságot mutatnak,

mind a műszaki megoldások, mind a beépített rendszerek, mind pedig a karbantartási feladatok tekintetében.

A korábbi műszaki egyeztetések a klimatizálás kérdéseit is érintették, erről is részletes tájékoztatást adott a VGF. Az elmúlt években a BKV Zrt. is több járműtípuson folytatott hasonló klímabeépítési vizsgálatokat, például sikeresen megvalósult egy TW6000 jármű esetében a prototípus beépítés, ami a frankfurti villamosok klimatizálásánál nehezebb feladat volt. A BKV Zrt. szakemberei tehát maximálisan felkészültek a frankfurti villamosok klimatizálására is.

Jelenleg vizsgáljuk a klímaberendezés lehetséges elhelyezésének egyéb részleteit, pl. statikai kérdéseket, elektromos tápellátást – célunk, hogy a járművek csak klímával felszerelve kerülhessenek majd forgalomba.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×