INFORÁDIÓ
2021. október 20. szerda
Vendel

novák katalin

koronavírus

enyhítés

Újabb enyhítések jöhetnek itthon július 1-jétől

Újabb enyhítések jöhetnek itthon július 1-jétől

Infostart

Novák Katalin tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után beszélt arról, hogy javasolják a kormánynak néhány védelmi intézkedés feloldását, akár már július elsejétől.

Novák Katalint bízta meg Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetésével, a tárca nélküli miniszter a testület ülése utáni sajtótájékoztatón a legfontosabb döntésekről számolt be.

Ezek egy része a gyerekeket érinti:

  • Június végéig meghosszabbítják a gyermekfelügyeletet a köznevelési intézményekben, ezt a lehetőséget most is naponta 15-17 ezren veszik igénybe.
  • Elindultak az Erzsébet-táborok, 150 ezer gyerek nyaralását teszik így lehetővé.
  • Egész nyáron szervezhetnek tábort a köznevelési intézmények, az augusztus 23. utáni időszakra vonatkozó tiltást megszüntették.

Emellett feloldották azt a korlátozást, hogy a gyermeküket kísérő szülők nem léphetnek be a köznevelési intézmény épületébe, de egyedileg szabályozhatják a beléptetést az intézmények.

A miniszter tisztázta azt is, hogy a lakodalmak szabadon szervezhetők közművelődési intézményekben is, és ugyanazok a szabályok érvényesek ebben az esetben, mint általában az esküvőkre.

Ezek után beszélt arról, hogy a testület szerint a hatályos védelmi intézkedések újragondolását teszi szükségessé a járványhelyzet javulása, illetve részben a nagy meleg, ezt a munkát is elkezdte ez az operatív törzs.

"Javaslatot teszünk a kormánynak, hogy csak azokat az intézkedéseket tartsuk fenn, amely a védekezéshez feltétlenül szükséges, hogy a lehető legnagyobb szabadságot tudjuk biztosítani maximális biztonság mellett" – mondta Novák Katalin.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, hogy a maszkhasználat olyan téma, amit vizsgálnak, és arról is szólt, hogy a döntéseket meghozhatják a közeljövőben, hogy akár már most, július elsejétől alkalmazni is lehessen a lazább szabályokat. A javaslatokról már a kormány szerdai ülésén tárgyalnak.

Nyitókép: Novák Katalin/Facebook
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018