INFORÁDIÓ
2021. augusztus 3. kedd
Hermina

volánbusz

kerékpár

mátra

lillafüred

kameniczky ákos

A Volánbusz Zrt. új MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbuszai a járművek esztergomi bemutatóján 2021. június 16-án.

Nagy újdonságokkal vág neki a nyárnak a Volánbusz

Kísérleti jelleggel a Volán egyes járatain is lehet kerékpárokat szállítani nyáron. Újdonság még, hogy 15 év után közvetlen járat közlekedik nyáron Lillafüredre. Az InfoRádió Kameniczky Ákost, a Volánbusz Zrt. forgalmi és kereskedelmi főigazgatóját kérdezte.

Új járatok indításával próbálja segíteni a Volánbusz a belföldi turizmust. Kameniczky Ákos tájékoztatása szerint a MÁV–Volán-csoporton belül a kiemelt célpontjuk a Balaton, ahová öt megyeszékhelyről:

  • Pécsről,
  • Tatabányáról,
  • Salgótarjánból,
  • Egerből és
  • Szegedről

indítanak közvetlen járatokat – tíz megyét, illetve az északi és déli partot egyaránt érintve. A forgalmi és kereskedelmi főigazgató egyetértett, miután autópályás járatokról van szó, azok menetideje több órás is lehet, de igyekeznek ezeket kényelmes, légkondicionált turistabuszokkal üzemeltetni.

A jegyárakat illetően hozzátette, a Volánbusz hatósági árakkal dolgozik, vannak viszont kedvezmények. Ilyen például, hogy június 16-a és augusztus 31-e között például az alsó tagozatos diákok – a Hol vagy, Kajla program keretében – ingyen utazhatnak a társaság valamennyi járatán. Továbbra is él valamennyi szociálpolitikai kedvezmény, köztük a nagycsaládosok kedvezménye, amit egyébként normál helyközi közlekedésben is igénybe lehet venni.

A fentieken túl a Volánbusz kísérleti jelleggel – három járatpárral a Mátrába –

lehetőséget biztosít kerékpárok szállítására is.

„Gyakorlatilag Bükkszéktől Kékestetőn át, elérhető minden desztináció” – jegyezte meg Kameniczky Ákos, arra is felhívva a figyelmet, hogy az utasok elővételben váltsák meg a kerékpárjegyeket, hiszen legfeljebb 3 kerékpárt tudnak elszállítani, egy útra 990 forintos egységáron. (A Volánbusz honlapján olvasható részletezés szerint a 1044-es és 1046-os országos autóbuszvonalakon Budapest, Stadion autóbuszállomás és 7 mátrai állomás között van erre lehetőség, a lista IDE kattintva érhető el.)

A forgalmi és kereskedelmi főigazgató új fejlesztésként említette továbbá, hogy hétvégente,

csaknem két évtized után ismét elérhető lesz közvetlenül a fővárosból Lillafüred.

Szintén újdonság, hogy hétvégente a miskolci Tiszai pályaudvarról – a budapesti és debreceni InterCity-vonatokhoz csatlakozva – autóbuszjáratokat indítanak Bánkútra, a bükki turistadesztinációkat megcélozva. „Próbáltuk úgy megcsinálni a menetrendet, a járatok útvonalát, hogy azok a turistaútvonalakhoz jó kiindulási vagy végpontot biztosítsanak” – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kapcsolódó hang

Nagy újdonságokkal vág neki a nyárnak a Volánbusz
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018