INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

kormányinfó

gulyás gergely

szentkirályi alexandra

koronavírus

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 10-én.

Orbán Viktor: azonnal indul a 12-15 évesek oltása - Kormányinfó

Infostart

Indul a 12 éven felüliek oltása; törlik a védettségi igazolását azoknak, akik nem veszik fel mindkét oltást - közölte a miniszterelnök. Újabb nemzeti konzultáció indul. 10 nap rendkívüli szabadságot kapnak a járványügyi védekezés résztvevői, a jövő év végéig vehetik ki a napokat.

2021.06.10. 10:30

Kezdünk!

Mivel lecsengett a koronavírus-járvány harmadik hulláma, ismét személyesen kérdezhetnek az újságírók a Kormányinfón - például arról, hogyan zajlik tovább a járványügyi védekezés, milyen formában és kiknek térítik vissza a 2021-es szja-befizetéseket, illetve hogy egyáltalán mi zajlott a szerdai kormányülésen. Kezdünk!

2021.06.10. 10:36

Orbán Viktor kezd

A miniszterelnök kezdte a Kormányinfót. Először a járványszámokról beszélt Orbán Viktor, közölve, a teljes átoltottság tekintetében az első helyen áll az EU-ban Magyarország, noha nem tekint erre a folyamatra versenyként.
"Az oltatja be magát, aki akarja, és aki akarja, be tudja" - szögezte le. "A járvány azok számára ért véget, akik beoltatták magukat. Akik nem oltatták be magukat, veszélyben vannak, akár életveszélyben is" - folytatta.
"Nyugati vakcinából még érkeznek adagok" - mondta Orbán Viktor, a mennyiségeket sorolva megjegyezte, akár harmadik-negyedik oltásra is sor kerülhet.
Bejelentette, a 12 év felettiek is olthatók már, erre nem indul külön kampány, a szülőknek kell ebben közreműködniük.
Közölte még, a második oltást fel nem vevőktől elveszik a védettségi igazolást.
Megállapította, az eurózónában 8 százalékos a munkanélküliségi ráta, Magyarországon 4,3, ez ma versenyelőny.
Bejelentette azt is, a védekezés helyett indul az újraindítás, két operatív törzs kezdi meg munkáját, ennek részleteiről szerdán beszélt már.

2021.06.10. 10:43

Orbán Viktor: ez a járványok és népvándorlások korszaka

Három válságot élt át az ország másfél évtized alatt, a pénzügyit, a migrációst és a koronavírus-válságot. "A kormány nem hiszi, hogy a krízisek sorozata véget ért volna, a járványok és a népvándorlások korszakában vagyunk" - jelentette ki.

2021.06.10. 10:44

Nemzeti konzultáció indul

Orbán Viktor: nemzeti konzultáció indul a járvány után. Témái: a minimálbér (hány lépésben, hogyan emelkedjen 200 ezer forintra, ehhez jelentős vállalkozói adókedvezmények társulnak), a gyermekeket nevelő családok visszakapott szja-ja, a hitelmoratórium (éles vita van a Bankszövetség és a kormány között), a klímaadó (legyen-e a lakáshoz és az autóhasználathoz társuló adó, vagy a nagy cégek fizessenek, legyen-e "rezsivita"), a migrációs kvóta kérdése (felgyülemlett migránsok elosztása, az ezzel kapcsolatos vitát Orbán Viktor 2 évre felfüggesztené). A konzultációt postai úton és elektronikusan is ki lehet tölteni, vissza lehet küldeni.

2021.06.10. 10:50

10 napos rendkívüli szabadság

Orbán Viktor: a járványügyi védekezésben részt vettek 10 nap rendkívüli szabadságot kapnak, részletek később rendeleti formában.

2021.06.10. 10:51

Kérdések...

...válaszok.

2021.06.10. 10:52

Lehet-e már a 10 szabadnappal már nyáron is számolni?

Gulyás Gergely (kancelláriaminiszter): kivételére a jövő év végéig van lehetőség, kifizetni nem lehet. Rendőröket, szociális dolgozókat, egészségügyi alkalmazottakat érint.
Orbán Viktor: minden intézkedésünket az alapozza meg, hogy 5,5 százalék lesz-e az idei GDP.

2021.06.10. 10:56

"Térdelősdi"

Orbán Viktor: a magyar-ír válogatott meccsen látott mérkőzés eleji térdeléssel nem értünk egyet, ez a határozott véleményem. A magyar ember a Jóisten előtt, a hazája előtt és a szerelme előtt térdel le, minden más esetben kultúraidegen. A nemzeti csapattól nem várjuk el a letérdelést. A harcot várjuk el, ha kell, állva halljanak meg. Ezt a gesztust, a térdeplést a rabszolgatartó országok találták ki, ők komoly morális terhet viselnek. Mi ennek a tehernek a viselésében nem tudunk segíteni. A szurkolókkal értek egyet.
Gulyás Gergely: csatlakozom.

2021.06.10. 10:59

Kifütyülés a térdelésre reagálva?

Orbán Viktor: ha vendég vagy egy országban, ne provokáld a helyieket, értsd meg a kultúráját. A térdelés provokáció volt. A szurkolók nem mindig a legelegánsabb módot választják, de meg kell érteni az okát.

2021.06.10. 11:00

Egészségügyi átszervezés?

Orbán Viktor: semmiféle átszervezés nincs, szakértői anyagok nincsenek a kormány asztalán. (A kormányfő ERRE reagált.)

2021.06.10. 11:00

Háziorvosi rendszer átszervezése?

Orbán Viktor: szakértői szinten áll.

2021.06.10. 11:01

Gazdag emberek listája

Orbán Viktor: az ilyen listák 80 százalékában még mindig baloldali embereket találunk. Az egyensúly jó dolog. Be kell fizetni az adókat, be kell tartani a szabályokat. A magyar emberek azt várják el, hogy világosan választódjon el, hogy mi üzlet és mi politika. A baloldal logikája és hagyománya más. Üzleti kérdésekkel mi nem akarunk foglalkozni, az üzlet az üzletre vonatkozik. A kormány nem illetékes abban, hogy egy adott cégnek mik a tulajdonviszonyai.

2021.06.10. 11:05

A Moderna-oltás kereskedelmi forgalomba került. Mikortól?

Orbán Viktor: bonyolult a kérdés. Eddig készleteket halmoztunk fel, most gyógyszerekből és vakcinákból. Aránylag nagy készletet kell tartanunk szinte mindenből, akkor is, ha nem fogjuk használni. Kérdés persze, milyen mértékben kell kialakítanunk gyártó- és tárolókapacitásokat. Egyelőre a készletek lekötésénél tartunk, ha ennek vége, lehet szó erről. Óvnék minden politikust is attól, hogy virológussá képezze át magát.

2021.06.10. 11:08

Mi lesz a sorsa a zöld útlevélnek kevert (nyugati-keleti) oltások esetén?

Orbán Viktor: magyar igazolvány egyelőre van, uniós egyelőre nincs. A legtöbb turistacélpont szerepel már a szabad utazási célpontok közt magyar igazolással. Uniós igazolás leghamarabb július 1-jén lesz. A magyar igazolást pedig összhangba hozzuk az uniós szabályokkal. Hogy mivel lehet mozogni? Engem is kínai oltással oltottak be. Szerintem minden oltással lehet majd utazni, kérdés, mikor. Ez egyébként tesztelési kérdés is. Mozgásügyben igyekszem azt a szabályt követni, hogy azok a szabályok legyenek a vezetők számára érvényesek, mint az állampolgárok számára.
Gulyás Gergely: ma a legtöbb helyre magyar védettségi igazolvánnyal lehet utazni.

2021.06.10. 11:14

Szja-visszatérítés: mi a helyzet azokkal, akik már eleve kedvezményt kaptak?

Orbán Viktor: mindenki csak azt kapja vissza, amit befizetett. Nem pénzosztásról beszélünk, hanem arról, hogy aki amit befizetett, azt kapja vissza, az átlagjövedelem adószintje a felső határ. Ezt feltettük a konzultációs ívre is. Sok pontosítás lesz még. A kulcsszereplő az adóhivatal lesz.

2021.06.10. 11:15

Niedermüller Péter szerint jobb volt kedd este írnek lenni, mint magyarnak. Mit gondolnak erről?

Orbán Viktor: majd a választók elmondják, mit gondolnak erről. Szerintem azok is magyarok, akik inkább írek szeretnének lenni.

2021.06.10. 11:16

Okozhat-e gazdasági kárt, hogy Karácsony Gergely és a baloldal Kína-ellenes retorikát vettek fel?

Orbán Viktor: szerintem nem, a kapcsolat nagyon erős alapokon áll. A Kínával való kapcsolatunk nem politikai, nem ideológiai, hanem gazdasági kérdés, noha sokan másképp gondolják ezt. Medgyessy Péter is támogatja a kormány Kína-politikáját. Figyelmeztetnék, a németek is jó kapcsolatot ápolnak Kínával.

2021.06.10. 11:19

Előválasztás: Jobbik-DK megállapodás született 106 körzetben. Hogyan kommentálná?

Orbán Viktor: távol tartom magam a kérdéstől, ez Gyurcsány-show. A Fidesz majd kommentálja ezt.
Gulyás Gergely: én pedig csak egy leváltott Fidesz-alelnök vagyok.

2021.06.10. 11:20

Szja-visszatérítés: hány embert érint?

Orbán Viktor: biztos, hogy 1 milliónál több családot.

2021.06.10. 11:21

Foci-Eb: tervezik-e, hogy szigorítanak a biztonságon?

Orbán Viktor: megtörtént a szigorítás. Döntéseket hoztunk.

2021.06.10. 11:23

Pápalátogatás: találkozik-e Ferenc pápával?

Orbán Viktor: már kétszer találkoztam vele, ez biztos. Ha rendet akarunk vágni a gondolkodásunkban, akkor azt kell látni, hogy Ferenc pápa államfő és egyházfő is. A helyzet annyiban speciális, hogy nem az államhoz érkezik, hanem egy világesemény vendége lesz, az ő döntése, hogy kivel találkozik. Ha találkozhatunk vele, alázattal vesszük és megtiszteltetés lesz.

2021.06.10. 11:23

Karácsony Gergely nyelvvizsgaügye

Orbán Viktor: hadd maradjak ki ebből!

2021.06.10. 11:24

A 2022-es választás előtt lesz-e miniszterelnök-jelölti vita?

Orbán Viktor: kampánykérdésekkel januárban foglalkozunk. Szügyig állok vérben a parlamentben, viták lesznek. Magyarország nem szenved politikai viták hiányától.

2021.06.10. 11:26

Szja-visszatérítés: miért a választások előtt térítik vissza a pénzt?

Orbán Viktor: decemberben van tiszta kép a befolyó pénzekről, számokról. Ha az emberek később akarnak pénzt visszakapni, erre nyílik lehetőség. Választást jó kormányzással lehet nyerni, semmi mással.

2021.06.10. 11:27

Változik-e a munkakapcsolat Karácsony Gergely főpolgármesterrel az ő kormányfőjelöltsége után?

Orbán Viktor: igyekszem magam függetleníteni ettől.

2021.06.10. 11:27

Nemzeti konzultáció: része lesz-e ennek a Fudan ügye?

Orbán Viktor: politikai kérdés lett ebből. Nem látok más megoldást, Budapesten egy népszavazás dönthet erről.

2021.06.10. 11:29

A Fudan-törvényjavaslatot visszavonják-e ennek fényében?

Gulyás Gergely: egyáltalán a tervezés is csak a jövő év végén zárul le.
Orbán Viktor: ahogy a gazdaságra is igaz, hogy változik a világ, ez igaz a képzési rendszerre is. Üdvözölnék japán és dél-koreai egyetemet is. Mi nem félünk a kommunistáktól, a velük való gazdasági együttműködést és képzést kifejezetten fontosnak tartjuk. Pragmatikus együttműködésről biztosítottak bennünket.

2021.06.10. 11:31

A kormány letett arról a tervéről, hogy legyen Fudan egyetem?

Orbán Viktor: vannak érvek, előállok velük, ha kell. Gulyás Gergely: budapesti népszavazás lehet.

2021.06.10. 11:31

Június 15-én megszűnik a felmondási tilalom az eü-ben és a rendvédelemben. Számolnak-e hullámmal?

Orbán Viktor: nem. Ha bekövetkezne megtesszük a szükséges lépéseket.

2021.06.10. 11:32

Hányan tehetnek pótérettségit karanténkötelezettség miatt?

Orbán Viktor: nincs még ilyen számunk.

2021.06.10. 11:34

Szja-visszatérítés: egyszeri juttatás lesz ez?

Orbán Viktor: egyszeri, a járvány és a vírus miatt van, normális esetben nem így kell gondolkodni. Tisztáztuk, hogy mi lesz azzal a forrással, ami akkor keletkezik, ha 5,5 százalék lesz a termelésnövekedés.

2021.06.10. 11:35

Milyen feladatai lesznek a két új operatív törzsnek?

Orbán Viktor: a két vezető személyesen tájékoztat erről.

2021.06.10. 11:36

Hány külföldi regisztrált oltásra

Gulyás Gergely: mintegy 35 ezer ember.

2021.06.10. 11:36

Mi méri jobban a védekezés sikerességét?

Orbán Viktor: a halálozások száma. Az első helyen az emberi élet áll. Én a nemzeti összevetéseket nézem. Ahogy nézem, a 17. pozíció körül állunk, ez a középmezőny.

2021.06.10. 11:38

Szükség lehet-e negyedik oltásra?

Orbán Viktor: óvatos duhaj vagyok. A kormány felkészült negyedik hullámra is.

2021.06.10. 11:39

Személy szerint jogosult lesz az szja-visszatérítésre Orbán Viktor?

Orbán Viktor: van kiskorú gyermekem, így igen.

2021.06.10. 11:43

Minimálbérkérdés: milyen adókedvezményt kaphatnak a vállalkozások?

Orbán Viktor: Parragh László táncoltatja az izmait, arra akarja az MKIK rávenni a kormányt, hogy csökkenjenek a járulékok. Arról szól a sumó, hogy hol a határ.

2021.06.10. 11:44

Kína: nem a befolyást terjesztik ki?

Orbán Viktor: 5 német, 24 skandináv és 1 amerikai egyetemen (Yale) van Fudan-jelenlét. Ők meg tudják oldani a nemzetbiztonsági érdekvédelmet. Mi is. Amíg nemzeti kormány lesz, külföldi befolyás nem fog érvényesülni. A befolyásolásnak nincs égtáj szerint meghatározható iránya, ennek mi is vagyunk szereplői és elszenvedői is. A nemzeti érdekeinket meg akarjuk védeni.

2021.06.10. 11:47

Lesz-e saját légicége Magyarországnak?

Orbán Viktor: mindenre nem vagyunk képesek. Ha csak a 10 milliós magyar népesség gazdasági erejéből akarnánk életszínvonalat kialakítani, sokkal rosszabbul élnénk. Kifejezetten szabadkereskedelem-párti vagyok. Vannak stratégiai ágazatok, de ott sem tudunk 100 százalékban nemzeti tulajdont elérni, de többségit igen, a média is ilyen, és a bankszektor is. Nem engedhetjük meg, hogy kiszáradjon az ország válsághelyzetben. 2010-ben úgy kezdtem, hogy kivarázsolták a Mol negyedét, ezt kemény moszkvai tárgyalások során kellett visszaszerezni.

2021.06.10. 11:52

Miért nem foglalkozott a sajtó a berettyóújfalui új zsinagógával?

Orbán Viktor: mert önök Budapesten élnek. Hamarosan jön Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga átadása, arról több hír lesz.

2021.06.10. 11:53

Fog-e találkozni Lauder úrral, a zsidók vezetőjével?

Orbán Viktor: mindig szikrázó beszélgetéseink vannak, remélem, hogy meglátogat.

2021.06.10. 11:54

Mit tesz a kormány, hogy ne csattanjon el olyan pofon, mint Macron francia elnök arcán?

Orbán Viktor: az a pofon Franciaországban csattant el, a francia egy forradalmi nép.

2021.06.10. 11:58

Fog-e harcolni a vétójogért?

Orbán Viktor: nem keresem a konfliktust, ahol lehet, ott az együttműködés politikáját követjük az EU-ban, ám a nemzeti sérelem ügyeibe bele kell állni. Ezeknek a száma szerencsétlen módon növekedik: migráció, rezsiharc, egyhangú szavazások kontra többségi szavazások. Ez utóbbit megváltoztatni viszont csak egyhangú szavazással lehet, üzenem, bele se kezdjenek!

2021.06.10. 11:59

Mikor döntötte el, hogy részt vesz a Kormányinfón?

Orbán Viktor: tegnap. Akivel van értelme a párbeszédnek, annak interjút is adok. A választáshoz közeledve lehetséges több is ebből.

2021.06.10. 12:01

Szja-visszatérítés: mi lesz a sorsa az 1 százalékoknak?

Orbán Viktor: a konzultáció után jöhetnek a részletkérdések.

2021.06.10. 12:02

Fudan: közéleti vitára alkalmas állapotban van az ügy?

Orbán Viktor: nem állnak rendelkezésre a megfelelő információk, ezért még nincs itt az idő, hogy megfelelő súllyal, kellő komolysággal beszélni lehessen az ügyről. Még az épületről sem tudjuk, hogy néz majd ki, azt kértem Palkovics Lászlótól, hogy ne legyen kocka, legyen benne szerelem, invenció.

2021.06.10. 12:04

A népszavazáshoz mi vezetett el?

Orbán Viktor: nem lehet ezt a vitát másképp eldönteni.

2021.06.10. 12:07

Miért hal meg több beoltott itthon, mint Amerikában?

Orbán Viktor: ne keltsünk riadalmat! Minden hír, amely az oltás hatékonyságát megkérdőjelezi, elbizonytalanít. Nagyon kicsi esetszámokról beszélünk, óvatosságot szeretnék kérni a kérdezőtől. Igyekszünk minél több egzaktabb, megbízhatóbb információt közzé tenni a szakemberektől.

2021.06.10. 12:09

Letérdelés: miről szól a letérdelés?

Orbán Viktor: valami olyasmiről, ami a mi kultúránktól idegen. Vannak országok, amelyek afroamerikaiakat rabszolgaként tartottak. A mi országunk nem ilyen ország, nekünk tehát ez nem problémánk. Értjük a problémát, sok sikert kívánunk nekik a küzdelemhez. A részletkérdésekben nem vagyok illetékes.

2021.06.10. 12:13

A kormány lehetővé tette, hogy zárt körű pályázaton hirdessenek meg kavicsbányát. Több ilyen is megtörtént, az MNV honlapjára kikerült a zárt körű pályázat. Mi indokolta a zárt körű pályázatot?

Orbán Viktor: nincs még döntés, vagy a napokban született, a kormányülésen erről nem volt szó. Ez az az eset, amikor Magyarországon úgy volt valakinek használati joga, hogy hosszú évek óta egyáltalán nem működtette azt. Ebből arra következtettünk, hogy a használó ki akarta zárni a versenyből a konkurenciát, ez volt a célja. Még egyszer ugyanabba a magyar állam nem akar beleesni, ezért lett zárt körű a pályázat.

2021.06.10. 12:14

Ha vakcinafüggetlen lesz Magyarország, be tud-e majd szerezni külföldi vakcinát?

Orbán Viktor: természetesen, üzleti alapon.

2021.06.10. 12:15

Indul-e Simonka György a 2022-es választáson?

Orbán Viktor: a választókerületi csoport dönt, utána tudok válaszolni, január.

2021.06.10. 12:15

Habony Árpád ad-e tanácsokat? Van-e költségvonzata ennek?

Orbán Viktor: igen, nincs költségvonzata.

2021.06.10. 12:16

Jelenleg 90 nap alatt válaszolják meg a közérdekű adatigénylésről szóló kérdéseket. Lesz-e rövidítés?

Orbán Viktor: remélem, igen. A foci-Eb után várható, hogy a jogi helyzet összhangba kerül az élettel. Megvárjuk, hogy az Eb után lesz-e újabb hullám.

2021.06.10. 12:20

Lakosságarányosan mi állunk a legrosszabbul halálozásban a járvány kezdete óta. Mi a véleménye erről? Mit csinálunk másként, mint Ausztria, ahol 10 ezren haltak meg, nálunk közben 30 ezren?

Orbán Viktor: ez egy nagyon fontos kérdés, az MTA elnökével is beszéltem róla, kértem, hogy a tudósok készítsenek elemzést erről, hogy miért sérülékenyebb a magyar társadalom, mint mások. Poszt-Covid értékelést várok. Hogy a kormány hibázott-e? Nem jó, ha mi magunkat vizsgáljuk, arról vagyunk meggyőződve, hogy a lehető legjobb munkát végeztük a legtöbb erőfeszítéssel. Az értékelést hagyjuk a tudósokra! 16 hónappal ezelőtt elkezdődött egy járvány, emiatt többen haltak meg, az összes halálozási számot tekintve Magyarország a középmezőnyben van. Minden ember, akit én láttam, azt láttam, mindenki a legjobb tudása szerint harcol, magamat is ide sorolnám.

2021.06.10. 12:26

Hogyan hidalják át a vakcinák lejárata utáni időt oltásokban?

Orbán Viktor: a készletgazdálkodásunk úgy alakul, hogy a később leszállított vakcinák lejárata is későbbi. 2022 végén pedig saját vakcinánk is lesz. Van egy olyan terv is, hogy Izraelben öt ország közös vakcinagyárat létesítene, résztulajdonos Magyarország. Tervezés fázisában van. Az oltás viszont továbbra sem lesz kötelező.

2021.06.10. 12:28

Lehet-e szállítani, hogy hajózni fognak magyarok az Adrián?

Orbán Viktor: ebben önmagában nincs probléma, a szabályokat be kell tartani.

2021.06.10. 12:29

Tiborcz István közszereplő-e?

Orbán Viktor: ezt a kérdést a bíróság ítéli meg.

2021.06.10. 12:29

Keresztényellenes-e Ferenc pápa?

Orbán Viktor: ezt pedig a Jóisten ítéli meg. Ő a katolikus egyház feje.

2021.06.10. 12:32

A térségbe látogat Joe Biden amerikai elnök. Mire számít a kormány?

Orbán Viktor: jó együttműködésre számítunk az Egyesült Államok és Kína között. Egyébként NATO-csúcsra érkezik, ami hétfőn kezdődik. Donald Trump annak idején azt kérte, növelje Magyarország a hozzájárulását a NATO-hoz, meglátjuk, most mi a kérés.

2021.06.10. 12:32

Mit gondol a távozó honvédparancsnokról?

Orbán Viktor: kiváló ember, remélem, minél tovább fogok vele együtt dolgozni.

2021.06.10. 12:34

Mikorra egyezhetnek meg a Bankszövetséggel?

Orbán Viktor: szeptemberig muszáj lesz, addig van moratórium.

2021.06.10. 12:36

Nem lesz kórházi reform, miközben a helyreállítási programban szerepelnek ilyen elemek. Hogyan kommentálnák ezt?

Orbán Viktor: nem használom a reform szót. Mi sem ígértünk reformot 2010-ben, megújítást igen. A reform Magyarországon korábban forrásmegvonást jelentett. Szerepel a terveink között a Szuperkórház, az orvosbéremelés és az eszközfelújítás. Megerősítés jön.

2021.06.10. 12:38

Miért nem mRNS-vakcinát gyárt Magyarország?

Orbán Viktor: mert ilyet tudunk. Ha hazaköltöznének azok a tudósok, akik képesek mRNS-vakcina előállítására, azt állítanánk elő. Beszéltem a pécsiekkel, akik osztrák tudósokkal dolgoznak együtt. És beszéltem Müller Cecíliával is. Még a pockok állapotáról is jelentést kaptunk, hogy hogy haladnak előre a vakcinafejlesztések. Nem állunk rosszul, azt mondják.

2021.06.10. 12:39

Tervez-e a kormányzat immun-állapotfelmérést a koronavírus-járvány után?

Orbán Viktor: ez nálunk az oltás, ez vette át a szűrés helyét.

2021.06.10. 12:40

Ha a PCR-tesztet diagnosztikai eszközként elfogadjuk karanténügyben, akkor igazolványhoz miért nem?

Gulyás Gergely: ez csak néhány napra jelent garanciát, míg az oltás és az átesettség hosszabb időre.

2021.06.10. 12:41

Hogyan szavaznak majd az európai igazolvány elfogadásakor?

Gulyás Gergely: megvan a kényelmes többség.

2021.06.10. 12:42

Csökkenni fog-e a PCR-teszt hatósági ára, hogy EU-s igazolványhoz juthassanak az emberek?

Gulyás Gergely: a PCR-teszt hatósági áras, hogy olcsóbb legyen.

2021.06.10. 12:43

Reális lehetőség-e, hogy 2022-ben veszít a Fidesz?

Orbán Viktor: 16-16 évem lesz kormányon, ellenzékben. Én ezt a munkát fogom folytatni, amíg a magyar választók megtisztelnek a bizalmukkal. A győzelem sohasem végleges, a vereség sohasem végzetes. Aki ezt nem tudja, ne menjen politikusnak.

2021.06.10. 12:45

Megnevezne ellenzéki képviselőket, akiket tisztelet illet?

Orbán Viktor: nem nevezem meg őket. Az alapállásom a tisztelet.

2021.06.10. 12:47

Miért csak védettségi igazolvánnyal látogatható a Kormányinfó?

Gulyás Gergely: ez benne van a jogszabályban az "egyéb rendezvény" kategóriájában.
Orbán Viktor: szemmagasságban beszélünk egymással.

2021.06.10. 12:47

A Kormányinfó véget ért...

...köszönjük kitartó figyelmüket!

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018